fbpx

Langtur - sådan får du råd

Her kommer en god og en dårlig nyhed – lad os tage den dårlige først. Penge er, uanset hvor ubehageligt, kedeligt eller besværligt det end måtte være en nødvendig bro fra drøm til virkelighed. Det er først i det øjeblik, du begynder at handle aktivt i forhold til økonomien, at du er på vej til at gøre langtursdrømmen til virkelighed. Vil du ud at sejle, må du altså tage spørgsmålet om penge alvorligt.

Den gode nyhed er, at det er muligt for de fleste – hvis de virkelig vil.

Hvilke parametre?

Så hvad koster det? Det spørgsmål er umuligt at besvare af fl ere årsager. For det første kommer det an på, hvilken båd du sejler i, og om den allerede er betalt. For det andet kommer det an på hvilken levestandard du forventer, og hvor længe turen skal vare. Og for det tredje kommer det an på, om du kan tjene penge undervejs, og om der er udgifter på hjemmefronten, mens du er ude og sejle.

Ældre, mindre båd

Lad og starte fra begyndelsen: Båden. I Caribien, hvor de fleste langturssejlere gerne vil hen, møder man folk som sejler i alt fra 20 til 200 fod. Hovedvægten ligger nok mellem 40 og 45 fod. Det er en fin størrelse båd, men husk at mindre sagtens kan gøre det. Det er meget dyrere at drive en 45 fods båd end en 35 fods – for slet ikke at tale om købsprisen. Mange ejer i forvejen en ældre glasfiberbåd fra 70- og 80erne. Både på mellem 28 og 36 fod, som ikke længere repræsenterer nogen større værdi, men som faktisk er meget solide, robuste og søstærke både. Hvis valget reelt står mellem at komme afsted i en mindre og ældre båd, end den du helst ville have haft, og at slet ikke komme afsted – hvad vælger du så? Besparelsen i forhold til en større, nyere båd er på flere hundrede procent.

Hertil og ikke længere...

Læs hele historien om ”Langtur - sådan får du råd" i Bådmagasinets maj udgave 2015.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Er du ikke logget ind kan du gøre det her

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det kan du tegne et online årsabonnement for 399 kroner her. Du kan naturligvis også få leveret Bådmagasinet direkte i din postkasse, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement). Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (61 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65 % på udvalgte varer.

 

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet:

Køb artiklen - "Langtur - sådan får du råd". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

 

 

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *