fbpx

Apps! - de er ved at ændre dit liv til søs

Inkluder i Newsletter: Ja

Hente og bearbejde information, bevare kontrol og styring, sørge for overvågning af bestemte, kritiske områder – mange af de opgaver, du har som skipper eller ansvarshavende om bord på en båd, handler om at udføre handlinger, som en computer eller digital enhed kan hjælpe dig med. Selvfølgelig er det stadig dig, der har ansvaret, og det er dit job at følge med i, hvad der sker ude i virkeligheden – både udenfor søgelænderet og indenfor. Heldigvis er det stadig sådan! Men maritim elektronik og den software, der er udviklet til maritime formål, udgør bedre og bedre værktøjer. Samlet set gør de det faktisk langt sikrere og langt lettere at sejle. Hvis de altså anvendes rigtigt!

Ny generation

En sejlbåd i dag ligner i virkeligheden ret meget en sejlbåd fra 1970. Der er et cockpit bagi, en mast med nogenlunde samme rigning, et ruf og en aptering som oftest følger nogenlunde samme grundplan.

Det samme kan man bestemt ikke sige om instrumenterne! De har flyttet sig i kvantespring, og nu er vi fremme ved en helt ny generation: Den app- baserede elektronik. Vejen tilbage til ekkoloddet med enrød lysende prik, der flytter sig rundt i en urskive, er lige så lang, som vejen tilbage til den udhulede træstamme.

Læs mere om maritime apps til smartphones og tablets i det nyeste Bådmagasinet.

Er du abonnent, kan du læse hele artiklen under menupunktet "Mit Bådmagasin - Artikler for abonnenter". Du logger på her

Køb artiklen - Læs artiklen "Apps! - de er ved at ændre dit liv til søs". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her - et elektronisk abonnement koster kun 399 om året.









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *