Umiddelbart efter starten af Venø Rundt. Bjørn Rune Jensen er flyvende på sit kite foilboard. Kun Sebastian Kornum planer, mens resten af feltet står parkeret i den lette vind.

Kiterne var bogstaveligt talt flyvende!

26-05-2013 19:55 Søren Øverup26-05-2013 17:55 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

45 windsurfere og 3 kitesurfere stillede op til den årlige distancesejlads omkring Limfjordsøen Venø. Og stor var overraskelsen, da de ellers så hurtige Formula-sejlere blev sat grundigt på plads af to kitesurfere på Foil-boards!

Venø Rundt er anden afdeling af den landsdækkende NeilPryde Ø-Grandprix serie, som er en række distancesejladser omkring danske småøer.

For første gang en Kite

For første gang nogensinde i sejladsens 30-årige historie var det en kite, der kom hurtigst rundt om Venø, og vel at mærke i en fart, som efterlod andre deltagere måbende tilbage.

Som ventet var det ellers Sebastian Kornum, der som hurtigste windsurfer gennemsejlede de 30 kilometer på 1 time og 6 minutter, men forinden havde Bjørn Rune Jensen og Steffen Øvind altså krydset mållinjen efter henholdsvis 51 og 54 minutters sejlads.

Foilboard'et er i princippet et almindeligt kiteboard, blot monteret med en godt 1 meter lang finne, der har tværgående vinger forneden. Allerede ved lav hastighed løfter vingerne boardet op, og den ekstremt lave friktion gør, at kun kitens flyve-egenskaber begrænser farten og højden. Bjørn Rune Jensen benyttede en 18 m2 Cabrinha Velocity kite under Venø Rundt. En kite, der er specielt udviklet til kiteracing, men i princippet kan alle kitetyper anvendes til foilsejlads.

Vinden var under planingsgrænsen for de fleste windsurfere i starten af årets sejlads, men det påvirkede ikke kiterne, der på deres specielle boards gik både højde og fart og reelt set aldrig var truet af surferne. Gennemsejlingstiden er en del fra rekorden for øen, som er på 38 minutter og sat af en windsurfer i 18 m/s. Spørgsmålet er, om kitesurferne kan styre deres foilboards i den slags forhold, men et godt gæt er, at det blot er et spørgsmål om tid.

Venø efterskole stod for det vel gennemførte arrangement med fuld kontrol over såvel det sportslige som det sociale og ikke mindst sikkerheden.

Venø 1452 Vindere af kiteklassen: Fra venstre, Steffen Øvind, Bjørn Rune Jensen og Mikkel Roos

Venø 1456

Vindere af windsurfingklassen: Fra venstre Christian Justesen, Sebastian kornum, Thomas Svendsen


Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer