Skift impelleren inden søsætning

Skift impelleren inden søsætning

Vandpumpen og dens impeller er hovedtemaet for motorklargøring inden sejlsæsonen. Det store serviceeftersyn og olieskift burde nemlig have været foretaget længe inden vinteren satte ind.

Uanset hvilken bådmotor man ejer vil den have en pumpe til saltvandskøling. Selv med en ferskvandskølet motor vil udstødningssystemet konstant blive skyllet igennem med saltvand, naturligvis forudsat, at man sejler i det. For at vandet kan løse opgaven med at køle enten motor eller udstødning, eller måske begge dele, kræves en velfungerende pumpe normalt af impellertypen.

Impelleren er fremstillet af et kunstmateriale eller gummi og udformet som skovlblade i stil med en vandmølle, fordi den er nødt til at være forholdsvis blød for at kunne løse opgaven. Da den dermed er ret forgængelig, bør den skiftes jævnligt.

Pris: 15 kroner / 3 sider. Kilde: Bådmagasinet 04/2011

15,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer