fbpx

Hvad sejlsport og ligasejlads dog ikke kan føre til...?

Inkluder i Newsletter: Ja

Et af de 27 (!) hold, der stiller til start i weekenden, illustrerer så fint hvad J/70’eren som klubbåd kan favne. Fire forskellige baggrunde, forskellige alder, forskellig erfaring med en J70 til fælles. Holdet består bl.a. af en tidligere Youngsters (nu Sigmac) sejler, en erfaren skipper med en omfangsrig liste af meritter, en driftig erhvervsperson, og en lokal ildsjæl fra ’Sejl og Studer’.

Vi har spurgt holdet med det lovende navn, SSS Stars der sejler for Svendborg Sunds Sejlklub, om forventningerne til stævnet. Rasmus Fabrin havde følgende at tilføje

"Jeg sejler for Svendborg sunds sejlklubs 2. divisions hold. Dette gør jeg sammen med Mads Kirchheiner, Gunvar Mærsk Møller og Anders Madsen. Det er fedt at vi kan stille et sådant hold for vi kommer alle 4 med vidt forskellig baggrund. Anders er en studie kammerat som har sejlet før, Mads er erfaren gennem mange år i større både, Gunvar sejler normalt kvinde sejlads og jeg selv har sejlet liga sidste år. Og det er netop det vi håber liga-sejladsen og J70 projektet i klubben kan gøre. Bringe mange forskellige sammen på vandet for at 'ræse'. Vi har nok ikke de store forventninger resultatmæssigt for stævnet, andet end at vise vi i hvert fald ikke er kommet for at danse, men for at sejle ræs!”

Udover SSS Stars, vil der være tre hold fra Oure Sport og Performance, Thurøs ’Madness’ hold med Dorte O. som skipper samt et hold fra Thurø Sejlklub. De lokale hold, har sat sig godt på holdlisten.

En sport for alle
Interessen for sejlsport stiger og stiger, men det er måske ikke så underligt, for sejlsport er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset alder specielt med J70´er bådende. Flere og flere deltager - og flere end nogensinde før, med vidt forskellige hold af unikke baggrunde, erfaringer og tilstande. Ved dette stævne er det første gang at Sejlsportsligaen får hele ni både på startlinjen, og hvis denne udvikling/interesse fortsætter, så kan man kun drømme om hvad der ellers er muligt at opnå indenfor sejlsporten.

Borgmesteren åbner stævnet
Det bedste af det hele er, at der er plads til denne udvikling indenfor sporten. Ikke kun flere deltagere, som der er mere plads til men, gæster, venner, familie og folk med generel interesse er velkommen til at se med. Der vil være åbent hus i Svendborg Sunds Sejlklub, så der er rig mulighed for at nyde en masse af spændende sejlsport, og møde sejlere fra hele landet.

Borgmester Bo Hansen, vil åbne stævnet lørdag kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00 i Rantzausminde og kan følges på SAP.

Så hvis man ikke har nogle planer for lørdag, så er man velkommen til at overvære de spændende sejladser på Sydfyns smukke vande. Der er forfriskninger til dem der kigger forbi, og sejladser kan overværes helt tæt på land.




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *