fbpx

Hvad sejlsport og ligasejlads dog ikke kan føre til...?

Et af de 27 (!) hold, der stiller til start i weekenden, illustrerer så fint hvad J/70’eren som klubbåd kan favne. Fire forskellige baggrunde, forskellige alder, forskellig erfaring med en J70 til fælles. Holdet består bl.a. af en tidligere Youngsters (nu Sigmac) sejler, en erfaren skipper med en omfangsrig liste af meritter, en driftig erhvervsperson, og en lokal ildsjæl fra ’Sejl og Studer’.

Vi har spurgt holdet med det lovende navn, SSS Stars der sejler for Svendborg Sunds Sejlklub, om forventningerne til stævnet. Rasmus Fabrin havde følgende at tilføje

"Jeg sejler for Svendborg sunds sejlklubs 2. divisions hold. Dette gør jeg sammen med Mads Kirchheiner, Gunvar Mærsk Møller og Anders Madsen. Det er fedt at vi kan stille et sådant hold for vi kommer alle 4 med vidt forskellig baggrund. Anders er en studie kammerat som har sejlet før, Mads er erfaren gennem mange år i større både, Gunvar sejler normalt kvinde sejlads og jeg selv har sejlet liga sidste år. Og det er netop det vi håber liga-sejladsen og J70 projektet i klubben kan gøre. Bringe mange forskellige sammen på vandet for at 'ræse'. Vi har nok ikke de store forventninger resultatmæssigt for stævnet, andet end at vise vi i hvert fald ikke er kommet for at danse, men for at sejle ræs!”

Udover SSS Stars, vil der være tre hold fra Oure Sport og Performance, Thurøs ’Madness’ hold med Dorte O. som skipper samt et hold fra Thurø Sejlklub. De lokale hold, har sat sig godt på holdlisten.

En sport for alle
Interessen for sejlsport stiger og stiger, men det er måske ikke så underligt, for sejlsport er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset alder specielt med J70´er bådende. Flere og flere deltager - og flere end nogensinde før, med vidt forskellige hold af unikke baggrunde, erfaringer og tilstande. Ved dette stævne er det første gang at Sejlsportsligaen får hele ni både på startlinjen, og hvis denne udvikling/interesse fortsætter, så kan man kun drømme om hvad der ellers er muligt at opnå indenfor sejlsporten.

Borgmesteren åbner stævnet
Det bedste af det hele er, at der er plads til denne udvikling indenfor sporten. Ikke kun flere deltagere, som der er mere plads til men, gæster, venner, familie og folk med generel interesse er velkommen til at se med. Der vil være åbent hus i Svendborg Sunds Sejlklub, så der er rig mulighed for at nyde en masse af spændende sejlsport, og møde sejlere fra hele landet.

Borgmester Bo Hansen, vil åbne stævnet lørdag kl. 09.00, hvorefter første start går kl. 10.00 i Rantzausminde og kan følges på SAP.

Så hvis man ikke har nogle planer for lørdag, så er man velkommen til at overvære de spændende sejladser på Sydfyns smukke vande. Der er forfriskninger til dem der kigger forbi, og sejladser kan overværes helt tæt på land.
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?