fbpx

WOW på den grønne bølge - eventet er nu certificeret og indstillet til pris

Related Articles: KDY tager førstepladsen som bæredygtig sejlklub i Norden

Sundby Sejlforening og WOW som arrangerer WOW Copenhagen Sailing event, startede for år tilbage med at tænke bæredygtighed ind i den fælles stævneafvikling. Den årlige og tilbagevendende event har netop modtaget certifikat på det store arbejde og de mange initiativer fra den bæredygtige organisation og ’tænketank’ Sailors of the sea. Eventen er også indstillet til Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris.

Sailors For The Sea har en række tiltag som er med til at hjælpe, guide og inspirere sejlere, organisationer, events mm. til hvordan de bliver mere miljørigtige og på den måde hjælper med at bevarer livet under vand. 

Den danske forgangs nonprofitorganisation Plastic Change har tidligere været stor del af eventen i forbindelse med WORLD CLEAN UP DAY og de 17 verdensmål. I år var fokus på bl.a. genanvendelig service og mindre plastik med hjælp fra stævnets partnere. Initiativer der refererer direkte til verdensmål nr. 14.

Sejlerne har et medansvar for havet
WOW hører til under Sailing Innovation Lab / Sejlsportsligaen og her arbejdes hele tiden på at blive bedre og innovere til de events og stævner som afholdes. I takt med dette er Sejlsportsligaen gået med på den bølge som lige nu fylder meget i samfundet og som har fokus på miljøet. 

Det er dog ikke altid ligetil, og det kan kræve lidt fra arrangørenes side. Stævneleder Jesper Lorents fra Sundby Sejlforening fortæller her om hans tanker i forbindelse med afvikling af dette års WOW stævne. 

”Sundby Sejlforening har måtte tænke i nye baner, for at imødekommende den efterspørgsel der er på at tænke bæredygtighed ind i stævneafvikling. Plastic Change, som holdt åbningstalen for år tilbage da vi startede med WOW, var et inspirerende samarbejde på mange måder. Stævnet havde dengang fokus på Verdensmål #livetundervandet. Stævnet blev afviklet på World Clean Up Day. I år er vi lykkedes med at levere mere økologi, samarbejde med certificerede partnere, og håndtere plastik mere bæredygtigt – alt sammen fordi vi mener at selv en lille dråbe vand, skaber ringe i vandet. Det er nemmere at være bæredygtig end man tror, så vi opfordrer andre stævnearrangerer til at gå i gang ligesom vi har gjort”, lyder det fra stævneleder, Jesper Lorents.

Copenhagen WOW Sailing Event har været startskud til at gøre så meget som muligt for at afholde events som tænker mest muligt på miljøet og til at være forgængere for andre sejlsportsevents. Eventen er også indstillet til Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris som uddeles til dette års Klubkonference.

Det er målet at de mange events skal være en inspiration for andre sejlklubber, men også at præge sejlerne, og de kommende sejlere i en retning hvor de har fokus på miljøet. 

Copenhagen WOW Sailing Event med det grønne fokus
Efter er Copenhagen WOW Sailing Event var blevet afholdt i Sundby er dette års event blevet certificeret af Sailors For The Sea. Certificeringen fra Sailors For The Sea betyder at WOW, Sundby Sejlforening og Sejlsportsligaen er med til at rette fokus på at sejlsporten skal tænke på miljøet når de afholder deres events og er med til at minimere affald og skrald i havene, og benytter bionedbrydelige produkter så vidt det er muligt.
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?