fbpx

Sejlsportsligaen: Frederikshavn holder guldkursen - Hellerup disket i topstriden!

Hellerup og Sundet fører sæsonens sidste ligastævne i Skovshoved. Og Frederikshavn har kurs mod et sikkert titelforsvar før de sidste sejladser søndag.

Alt tyder på, at Sejlsportsligaens mesterskabstrofæ beholder sin nuværende plads på væggen i Frederikshavn Sejlklub. Før sæsonens allersidste sejladser, søndag, ligger de forsvarende ligamestre fra Frederikshavn Seahawks på en femteplads ved 1. divisionsstævnet i Skovshoved.

De nærmeste forfølgere fra KDY ligger en enkelt tak højere – på fjerdepladsen – men har brug for at lægge yderligere fem placeringers luft til nordjyderne for at tage DM-guldet. Med kun maksimalt fire flights tilbage, søndag, ligner det en mission impossible. KDY har til gengæld et godt greb om DM-sølvet før de sidste sejladser.

Tæt bronzekamp

Spændingen samler sig om bronzekampen, hvor Kerteminde, Skovshoved og Hellerup ligger helt tæt i den samlede stilling. Skovshoved har til stævnet på hjemmebane samlet guldholdet fra 2015 – med Cille Smedegaard, Peter Lang, Jakob Groth og Lars Nordbjærg.

Også Hellerup har en stærk besætning på plads – med Trine Abrahamsen og Kristian Kvid Sørensen, begge med masser af ligaerfaring, foruden to markante ligadebutanter, Peter Wibroe, Volvo Ocean Race-sejler ved Vestas i 2014/15, og SAP Extreme-sejler Jonas Hviid-Nielsen, men teamet blev diskvalificeret lørdag aften, efter en episode med naboklubben KDY!

09hellerup

Det yderst rutinerede team med Trine Abrahamsen, Kristian Kvid Sørensen, samt ikke mindst Jonas Hviid-Nielsen og Peter Wibroe, blev sent lørdag eftermiddag diskvalificeret fra dagens sidste sejlads, efter en episode med KDY. Det er så vidt vides, første gang i ligaens historie at sådan en diskvalifikation har fundet sted!

Sundet fører derfor stævnet i Skovshoved foran Hellerup og med Skovshoved på tredjepladsen. Kerteminde ligger seks'er – og kan med en god afslutning, søndag, forsvare den samlede tredjeplads, som de altid stærke østfynboer havde inden starten på stævnet. Kerteminde stiller i Skovshoved med sin faste besætning – og én af de besætninger, der har sejlet flest ligasejladser overhovedet – med Jørgen Mohr Ernst, Thomas Møhl, Yann le Helleix og Magnus Jung Johansen.

Hvem rykker ned

I bunden af rækken er intensiteten på fuld højde med topstriden. Søndag skal der sættes navne på fem nedrykkere. Efter lørdag står der Sønderborg, Aarhus, Silkeborg, Bogense og Lynæs på de fem sorteper-pladsen – mens Hadsund og Thisted lige nu med det yderste holder sig på den rigtige side af stregen. Der bliver nerver på i den afsluttende bundstrid.

Sejlsportsligaens sidste og afgørende sejladser skydes i gang søndag kl. 10.00 ud for Skovshoved.

silkeborg

Silkeborg er blandt de teams som risikerer at skulle forlade Sejlsportsligaens 1. div. - men husk, it ain't over until the fat... 

 
Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?