fbpx

Flenburg Yacht Club afholdt Bundesliga med 61 hold

Inkluder i Newsletter: Ja

Deutsche Bundesliga startede i 2013 med 18 hold i 1. division, og allerede her i år 2 næsten eksploderede interessen, således at man kunne oprette en 2. division med yderligere 18 hold. Derfor blev der behov for at oprette et stort kvalifikationsstævne, således at man kunne kvalificere hold til henholdsvis 1. og 2. division.

Opstarten på Bundesliga sæsonen fandt sted i Glücksborg i sidste weekend, og blev en perfekt test af det nye system med deltagelse af 61 hold fra hele Tyskland. Flensburg Yacht Club – som også er medlem af Dansk Sejlunion - leverede et perfekt stævne, hvor der blev sejlet i alt 86 heat i seks J/70 og 8 J/80.

Af de 18 deltagende hold i 1. division i 2013 skulle 5 hold skulle rykke ned fra ligaen. De 5 første hold i kvalifikationsstævnet kvalificerede sig derfor som ”oprykkere” til 1. division, og de 28 næste hold fra nr. 6-23 kommer til at sejle i 2. division i 2014.

Læs også: 75 klubhold til tyske sejlsports ”Bundesliga” 2014

Det endelige koncept for 2015 kommer naturligvis til at afhænge af, hvor mange yderligere hold der tilmelder sig fra hele Tyskland. Men der rykker formentlig 5 hold ud af 1. division og de 5 bedste i 2. division bliver oprykkere. Og som sæsonstart 2015 afholdes igen et kæmpe kvalifikationsstævne, hvor for eksempel de 5 bedste rykker ind i 2. division og de 23 næste kommer i en 3. division.

Hvor mange divisioner der bliver, vil naturligvis afhænge af det samlede antal interesserede klubber i hele Tyskland. Det kan også ende med, at man laver ”regionale serier” som kvalifikation

Under alle omstændigheder er det interessant og en stor fordel for Dansk Sejlunion og ligaklubberne at man følge udviklingen i Tyskland, og direkte anvende deres erfaringer til den videre udvikling af Sejlsportsliga’en i Danmark.

Læs mere om Sejlsportsligaen

Deutsche Segel-Bundesliga

 









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *