fbpx

Puls og vand i håret - resultatet af Mads Kolte Olsens første 100 dage i DS

Da den nye generalsekretær satte startede tilbage den 21. januar 2013, var vi mange, der var spændte på hans initiativer for at redde dansk sejlsport. Uden at tilbagegangen i aktive sejlere bliver vendt til fremgang, vil mange sejlklubber lukke i løbet af en årrække. Det har selv Dansk Sejlunion erkendt, allerede med ansættelsen af Peter Wolsing og hans projekt: "Få vind i sejlene". Kolte-Olsens "Puls og vand i håret" ligger lige i forlængelse af Wolsings tanker og idéer. Faktisk overlapper de to projekter hinanden så meget, at det er svært at se forskellen. Den positive forskel er nu, at det er generalsekretæren, der står på mål for fremtiden i dansk sejlsport.

Langsigtet projekt

Der er ingen hovsaløsninger, det er et meget langsigtet projekt, Dansk Sejlunion har sat i søen med det mål at gøre sejlsporten mere attraktiv – særligt for voksensejlere i alderen 20+. Det er jo sund fornuft, generalsekretæren har jo selv fortalt, at han stoppede sin karriere nede på Tåsinge, da studierne kaldte i Aarhus.

Det er en voksen opgave at gøre sejlsporten lige så attraktiv som mountainbike eller havkajak – som begge har kæmpe succes i målgruppen. Fokus bliver på den måde, vi dyrker vores sejlads ude i de lokale klubber - både på land og på vand. Som noget nyt skal de mange forandringer ske i tæt dialog med klubberne i Dansk Sejlunion.

Voksensejlsporten har haft gyldne tider - bare for 30 år siden. Ved selvsyn kan enhver se, at sporten i dag er en pensionistsport, hvis der overhovedet er nogen puls tilbage. Alt for mange klubhuse står larmende tomme i stendøde havne. Derfor skal Mads Kolte-Olsen have skabt nye rammebetingelser, så sejlsporten passer til de ønsker, som nutidens voksne stiller. Sejlsporten skal være nemt tilgængelig, attraktiv, konkret overskuelig og ikke alt for forpligtende.

Hovedpunkterne er:

  • Gør det nemt at komme ud at sejle - også selv om du ikke er bådejer.
  • Udvikle klubberne med en mangfoldighed af tilbud.

Heri ligger nok den allerstørste opgave at få os sejlere til at bruge vores sejlklub til andet et festlokale og begravelsestragtementer. Få skabt et netværk og en dagligdag omkring klubben. Fantastisk hvis Kolte-Olsen kan få min klub til summe af liv, mindre selskabslokale og mere sejlklub med puls.

klubhus

Der skal liv i klubberne

For at få skabt opmærksomhed omkring sporten i bredere kredse er det Kolte-Olsens ambition at få etableret et sportsbådsmiljø og en medieskabt sportsbådsliga. Et bevis på at generalsekretæren læser Bådmagasinet, for det var præcis, hvad den gamle redaktør foreslog i sin leder tilbage i april måned.

Sejlsporten skal sælges til en bred kreds

Det er positivt, at Dansk Sejlunion melder klart ud, at vi sammen skal starte en forandring. Det er også epokegørende, at DS vil i dialog med både klubber og sejlere for at videreudvikle tiltag, som giver mening og effekt. Det bliver spændende at se, om generalsekretæren får solgt sejlsporten med dens unikke muligheder til en bredere kreds. I januar gav vi Mads Kolte Olsen 100 dages arbejdsro, om de nye initiativer er en succes eller ikke, kan ingen afgøre før om 1000 dage, men vi vil følge med i spænding.
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?