fbpx

Kjærgaard skal hjælpe Høgh’en til OL-medalje


Kristian Kjærgaard (tv) og Jonas Høgh-Christensen har tidligere bevist at de er et succesfuldt makkerskab. Nu er målet OL-medalje for duoen. Foto: Joakim Rechnitzer.

             Det var meget tæt på at dansk sejlsport havde mistet endnu en dygtig træner til udlandet. Den kedelige tendens, vi tidligere har set, er nu vendt, og senest er det lykkes at holde Kristian Kjærgaard på den danske side.<br />


Tæt på amerikansk trænerjob
En fortsættelse af jobbet som klassetræner for de amerikanske Laser-sejler lå lige for den tidligere OL-sejler Kristian Kjærgaard.

”Da muligheden som træner for Jonas (Høgh-Christensen, red.) opstod valgte jeg at slå til. Både af hensyn til familien, men det er helt sikkert også sjovere at arbejde mod en dansk OL-medalje end udenlandsk,” fortæller Kristian Kjærgaard til Bådmagasinet.

Fra konkurrenter til makkerpar
Kjærgaard og Høgh-Christensen har kendt hinanden siden de var 10 år. De har trænet sammen og været hårde konkurrenter i Optimist- og Europajolle. I 2004 deltog begge sejlere i OL i henholdsvis 470-jolle og Finnjolle.

”Sidst vi arbejde sammen var under Finnjolle VM i Vallensbæk. Det var både sjovt og gik som bekendt rigtig godt. Nu er målet at Jonas (Høgh-Christensen, red.) skal vinde en OL-medalje,” beskriver Kristian Kjærgaard.

Mighty awesome team
Under Finnjolle VM i 2009 beskrev Jonas Høgh-Christensen inden starten duoen som et ”mighty awesome team”. Deres indgående kendskab til hinanden og samarbejde oplevede Bådmagasinet på nærmeste hold i trænerbåden.

Der var en konstant dialog inden og mellem sejladserne om vejrforholdene og hvordan sejladserne skulle takles. Se videoen nederst i artiklen der viser hvordan forberedelsen op til start forløb.

Cheftræner for nyt Øresund-center
Ud over rollen som træner for Jonas Høgh-Christensen og Finnjolle-klassen er planen, at Kristian Kjærgaard også skal fungere som cheftræner i et nyt træningscenter på Øresund. Tre sejlklubber; KDY, Skovshoved og Hellerup, er meget tæt på en aftale om et nyt stærkt træningscenter for de bedste sejlere på Sjælland.

”Det er rigtigt, at vi arbejder på et nyt fælles træningscenter. Vi håber at kunne melde endeligt ud omkring centeret i løbet af 14 dage,” fortæller Anders Kristensen fra KDY til Bådmagasinet.

Træningscenteret er del af det nye talentkoncept fra Dansk Sejlunion der skal erstatte det nuværende koncept med Kraftcentrene.

★ Artikel

★ Plug & play - men også håndværk, stilhed og natur

The Ocean Race

Smilets by er og bliver også sejlernes by

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Udvalgte artikler *