fbpx

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

Endnu en dag med super fede sejladsforhold ved OL i Tokyo / Enoshima, og igen en dag med danske topresultater…

Den danske 49er – Nacra17 - RS:X og Laser Radial har været på vandet, og i 49eren med Jonas Warrer og Jakob Precht, der lød dagens serie på 1-5, hvilket bringer dem frem i kampen om medaljer. Efter seks sejladser ligger den danske båd med 20 point nummer tre, men kun sølle to point fra toppen, hvor de to førende – og favoritter fra Storbritanien og Spanien begge har 18. Men Warrer/Precht bringer sig virkelig i spil til medaljer.

Nacra17 også med fremme
Lin & CP sejles sig også mere solidt ind i top-10. Med 7-2-4 beviste de, at de kan og vil lege med om podiepladserne, om end der er 10 point op til nederste trin. Men, vi er kun halv-vejs. Seks ud af 12 sejladser er sejlet, så med endnu et par gode placeringer efter deres hviledag, så kan det pludselig se helt anderledes ud.

RS:X
Lærke er bare stabil i top-10, hvilet bestyder at den danske surfer har klaret sin målsætning om at sejle sig i Medal Race. Det er første gang nogensinde at en dansk surfer skal sejle Medal Race, og Lærke Buhl-Hansen går ind i det race, efter hviledag i morgen, som nummer syv. Podiet er for langt væk for Lærke, men bare det at sejle Medal Race ved et OL er altså absolut godkendt.

Laser Radial
Ja, her har vi så Anne-Marie Rindom – og så er der alle de andre, så enkelt kan det skrives, men så enkelt har det bestemt ikke været på vandet.

Et super tæt felt så vi i dagens første sejlads, hvor Rindom trækker det længsted strå i en tæt duel, og slutter 2’er – Rindom øger simpelthen sin føring til de øvrige konkurrenter, og i dagens anden sejlads som foregår mens disse ord forfattes er den danske guldfugl også med fremme, det ligner unægtelig noget RIGTIG stort…

Og med fremme - det skal vi da lige love for Rindom var, og så langt fremme at hun faktisk ikke kunne komme længere! RINDOM slutter ét i dagens anden sejlads, og øger endnu en gang sin føring.

Anne-Marie Rindom må bare være i total balance, i-ét med sin båd og de forhold vi oplever - her på redaktionen husker vi ikke en så suveræn indsats fra en dansk sejler ved et OL?

Der mangler stadig to sejladser i Laser Radial inden Medal Race. Rindom fører med hele 21 point inden morgendagens sejladser, og som vi har oplevet det danske guldhåb, så bliver det ikke kun ved håbet - men men, det ER sejlsport, og Anne-Marie skal holde sig væk fra det som hollandske Bouwmeester oplevede i dagens første sejlads - et sort flag (BFD, red.) og en diskvalifikation til følge. Marit Bouwmeester var en af Rindoms helt store bejlere til guldet, men - nu er hollænderen væk fra den mulighed.

Rindom med stor føring 
Anne-Marie Rindom er noteret for 25 point og på andenpladsen finder vi den finske sejler Tenkanen med 46 point, på tredjepladsen svenskeren Olsson med 47 point, og som nummer fire belgieren Plasschaert med 49. Der er altså mega tæt kamp om andenpladsen - Rindom, ja hun sejler i en verden for sig selv.

Fredag morgen kan det hele blive afgjort. DR sender fra kl. 05:00 og det forlyder at det bliver på hovedkanalen DR1.

ALLE som bare har en smule lyst til at se en dansk top-præstation ved et OL, bør sættet vækkeuret og sidde klar. Noget stort er i vente...


GalleriUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?