fbpx

Ida Marie og Marie Thusgaard har ikke opgivet OL-drømmen

Nok er der fire år til OL i Tokyo, og de fleste danske landsholdssejlere puster ud ovenpå legene i Rio. I 49erFX klasssen var vi vidner til en virkelig nervepirrende udtagelse, der først blev afgjort ved VM i Clearwater tilbage i februar måned. Tre besætninger kunne tage OL-billetten dengang - det blev som bekendt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der repræsenterede Danmark og sidenhen vandt OL-bronze. Udtagelsen kunne vel have gået til de aarhusianske sejlere: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der nu melder, at de er klar til endnu fire år, som de håber munder ud i en OL-billet.

ida

Ida Marie og Marie har to gange vundet EM. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion.

Med andre ord, de går efter at kvalificere sig til legene i Tokyo. Pigerne udtaler på deres Facebook side:

Vi har besluttet at forsætte med at sejle, fordi vi begge elsker vores sporten og savner livet som elitesejlere. Vi er sikre på, at vi har potentiale til mere end det resultatlisterne fra udtagelsessejladserne til Rio viste. Vi er samtidigt blevet mange personlige og sportslige erfaringer rigere, siden vi for fire år siden satte os målet om OL 2016. Det bliver spændende at tage alle disse erfaringer med ud på endnu en rejse - denne gang mod Tokyo 2020.

Siden februar, hvor vi tabte OL-udtagelsen, har vores fokus været på alt muligt andet end sejlads. Energien og hverdagen er blevet brugt på uddannelse, klatring, rejser, studieture, surf-træning og fester. Et halvt år hvor vi har haft mulighed for at gøre en masse af de ting, som vi ellers ikke har haft meget tid til på grund af sporten.

Det ”normale liv” har sat ”sejlerlivet” i perspektiv, og vi savner begge at mærke vandet suse afsted under fødderne, sveden løbe ned ad panden under træningen, spændingen og udfordringerne i konkurrencerne og at få ambitionerne indfriet. Derfor fortsætter vi!

Vores foreløbige plan er, at vi giver den gas på universitetet frem til sommeren 2017 for at sætte flest mulige points i uddannelsesbanken. Vi starter træning cirka den 1. juli 2017, så vi kan få nogle timer på vandet før sommerens VM i Portugal i september. Ved at starte den 1. juli kan vi begge få færdiggjort forårs eksaminerne på universitet (erhvervsøkonomi med tilvalg (Ida) og økonomi (Marie)).

Det kribler i os for at komme i gang med vores olympiske kampagne version 2.0.

Vi håber, at I vil med på rejsen til Tokyo, og være ligeså fantastiske og engagerede supportere som sidst. Det får vi brug for!

_/) Ida og Marie
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Kort nyt

Als Rundt - nu også med X-appeal...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?