fbpx

Sejlsporten endeligt afvist i Paralympics 2020

Inkluder i Newsletter: Ja

International Paralympic Committee’s (IPC) topledelse har nu endeligt konkluderet på et tre dages møde i Japan, at der ikke bliver sejlsport på programmet for 2016 Paralympic Games i Tokyo 2020.

IPC ledelsen har godkendt det endelige program med 22 idrætsgrene, og det betyder samtidig, at sejlsportens mulighederne er udtømt. Beslutningen tidligere i år på IPC’s møde i Abu Dhabi står dermed fast.

Problemet var, at sejlsporten ikke i tilstrækkelig grad havde godtgjort, at man er repræsenteret i minimum 32 lande og 3 kontinenter.

ISAF havde ellers hyret et professionelt, internationalt kommunikations selskab til at promovere sejlsporten overfor IPC, men det kom man for sent i gang med.

Læs også: ISAF kampagne skal sikre deltagelse i Paralympics

Derfor må ISAF sammen med de nationale sejlunioner over hele verden nu i gang med at udvikle handicapsejlsporten således at flere lande kommer i gang med aktiviteter i én eller flere af de tre Paralympiske klasser.

Målet skal være at sikre større deltagelse i de årlige ISAF Disabled World Sailing Championship, ISAF World Cup's, Paralympic Qualification events samt Paralympics 2016, således at man bedre kan dokumentere sejlsporten berettigelse og ansøge om at være med igen på programmet i 2024.

Samtidig vil ISAF støtte op om udviklingsprogrammer i enkelte lande og tilbyde internationale træningsarrangementer, ligesom man vil tilskynde de nationale sejlunioner til at intensivere udviklingen af sejlads for handicappede på breddeplan.

International Sailing Federation har ansøgt optagelse i IPC, og dette forventes at blive en realitet senere i 2015 på IPC’s generalforsamling i Mexico.

Tidligere var det International Foundation for Disabled Sailing (IFDS), som var medlemmer af IPC, men da IFDS i 2014 blev fusioneret ind i ISAF, så skal ISAF formelt ansøge om optagelse, hvilket forventes at være en formalitet.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *