fbpx

8,85 mio. kr. til Sejlerlandsholdet i 2015

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlerlandsholdet har haft et forrygende år i 2014, og sejlsporten har vundet flest placeringspoint i Team Danmark regi i 2014 med i alt 19 placeringspoint efterfulgt af badminton med 18 placeringspoint.

Team Danmarks bestyrelse har netop besluttet, at tilføre dansk eliteidræt flere penge i 2015, og budgetterne for 21 af de i alt 28 Team Danmark støttede specialforbund blev behandlet på bestyrelsesmødet i går aftes, hvor der blev bevilget 80,2 mio. kr. til 21 specialforbund.

Blandt de relativt få idrætter der får øget støtten i det kommende er dansk sejlsport, der kan se frem til en stigning på 600.000 kr. til i alt 8,85 mio. kr. i 2015.

Den øgede støtte skal blandt andet ses i lyset af et imponerende sportsår, hvor danske eliteatleter har præsteret fornemme resultater, heriblandt ikke mindst sejlerne.

Team Danmark roser Dansk Sejlunion og sejlerne for at have præsteret på meget højt niveau i 2014.

Senest sikrede dansk sejlsport sig VM-sølvmedalje til to besætninger ved det store VM i Santander, Spanien. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub vandt sølv i 49’er FX-klassen og Jonas Warrer og Anders Thomsen i 49’er-klassen. Samtidig blandede en række andre besætninger sig blandt de bedste og sikrede ikke mindre end syv nationspladser til OL i Rio.

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer, at succesen bl.a. skyldes en ændret strategi, hvor man satser på flere bådklasser end tidligere.

”Med en bredere investering og nye bådklasser som 49’er FX og Nacra 17, der er blevet olympiske bådklasser, har vi fået flere og nye muligheder for at få danske sejlere med til OL.” 

”De nye bådklasser giver også de unge sejlere mulighed for at konkurrere med de rutinerede sejlere, som har hentet deres erfaring i andre bådklasser. Det ser vi eksempelvis i 49’erFX-klassen, hvor sejlere som Marie Thusgaard og Ida Marie Baad trods deres alder er med helt fremme i forreste linje”.

Jonas og Anders Santander_der var crazy

VM sølv til Jonas Warrer og Anders Thomsen var den første VM medalje til begge sejlere, der indtil maj 2014 havde sejlet hver for sig. Foto Dan Ibsen 




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *