fbpx

Saltvandsindsprøjtning til unge OL-håb

Inkluder i Newsletter: Ja

Ida og Marie team hjemmesideDe har vidt forskellige personligheder og mener selv, at det er én af hovedårsagerne til deres succes. Ida er omhyggelig og Marie tonser. Sammen er de succesfulde og EM-guldvindere i bådklassen 49erFX. Til oktober starter de træning i vandene omkring Rio, men inden er der træning og deltagelse i tre World Cup, ét Eurocup, ét EM og ét VM.

Ingen af ovennævnte stævner foregår på dansk grund og derfor vil de to piger i løbet af i år være på farten næsten 200 dage. Det kræver dedikation, energi og en økonomi, der kan bære.

Udgifterne til professionel træning dækkes af Dansk Sejlunion og Team Danmark, som har sponsorer i ryggen, men rejseudgifter, forplejning, og ekstra udstyr, kræver ekstra finansiering. Med to gange SU i rygsækken, er ekstra støtte af afgørende betydning.

Ekstra sponsor i ryggen
Støtten kommer blandt andet fra produktionsvirksomheden Kamstrup i Skanderborg, som har bemærket pigernes ambitioner og potentiale og er indgået i en personlig sponsoraftale.

Kamstrup har tidligere sponsoreret sejleren Thorbjørn Schierup, som deltog i OL i London i 2012 og sponsoratet af de to sejlerpiger følger samme vision, siger direktør Per Asmussen.

”Det handler selvfølgelig om talent, men det handler lige så meget om indstilling og ambition. Man bliver ikke verdensmester, hvis man ikke fokuserer, handler, arbejder hårdt og går efter sit mål og det gør Ida og Marie i den grad! Det er helt i tråd med vores måde at arbejde og tænke på i det daglige. Og vi har stor respekt for unge talenter, som har viljen og drivet til at nå internationalt niveau.”

Ida Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen er glade for samarbejdet med Kamstrup: ” Det er dejligt, at Kamstrup tror på os og vil støtte os. Vi har arbejdet hårdt på, at reducere usikkerheden omkring økonomi for at kunne fokusere på det, vi er gode, nemlig at sejle rigtig stærkt!” Og vi tror på, at vi kan gå hele vejen til OL og vinde guld! Målet er guld!”  

Det er Dansk Sejlunion, der administrerer de nationspladser, som Danmark kvalificerer sig til og ligeledes står for udtagelsen af de enkelte OL-kandidater. Bådklassen 49erFX har ikke tidligere være en OL-disciplin, men indgår for første gang til OL i Rio i 2016. 

Om Ida Baad Nielsen og Marie Thulstrup Olsen
Ida og Marie har sejlet sammen i 7 år - siden 2012 i bådklassen 49er FX, som er det kvindelige sidestykke til den mere kendte 49er bådklasse for mænd. Bådtypen er kendt for at være hurtig og fysisk krævende.

2013 var et forrygende år for duoen, som blandt andet vandt EM, DM, World Cup på Mallorca og de tyske mesterskaber i Flensborg. Ida og Marie er begge 21 år og tilknyttet Aarhus Sejlklub.

Ida og Marie team hjemmeside

Om Kamstrup
Kamstrup har hovedsæde i Stilling ved Skanderborg og er arbejdsplads for 800 mennesker på verdensplan. 85 % af virksomhedens omsætning afsættes udenfor Danmark. Virksomheden producerer løsninger til energi- og vandmåling.

Virksomhedens produkter sikrer, at ressourcer som energi og vand forbruges med omtanke og afregnes korrekt. Virksomheden vækster og har ambitioner om at blive verdensførende indenfor vandmåling.









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *