fbpx

Israel brænder World Sailing af - Youth 2017 står uden arrangør!

Inkluder i Newsletter: Ja

World Sailing største ungdomsevent, Youth Worlds, som i 2016 havde 65 nationer og 500 deltagende sejlere har 'mistet' sin arrangør for 2017.

Det var oprindelig Israel som skulle have lagt vand og land til ungdomsmesterskabet, som var planlagt til at blive sejlet i juli 2017.

Kort før jul, mens der blev sejlet Youth World i Auckland, New Zealand, meddelte Israel World Sailing, at deres hovedsponsor havde trukket sig, og at den israelske regering ved samme lejlighed havde valgt at reducere deres støtte til stævnet. 

Sådan lyder i hvert tilfælde den officielle forklaring! Men man kan vel ikke undgå at tænke på den episode tilbage i 2015 hvor to Israelske surfere/verdensmestre blev udelukket fra Youth i Malaysia. Mon Israel er ude i en hævnaktion her?

Ny arrangør i januar

World Sailing har efterfølgende fået travlt og er på udkig efter andre arrangører, hvor et par enkelte lande har vist interesse. Det er England med Weymouth, og Australien som viser interesse, men begge lande mangler at komme med deres officielle bud, som gerne skulle være på plads her i januar måned.

Tidspres

Auckland, New Zealand, som overtog værtskabet fra Oman med otte måneders tidshorisont, fortæller at dette var kun lige nok til at få det hele på plads, hvor små 1.000 personer alt i alt deltager, ca. ½-delen sejlere, 200 trænere og 300 frivillige.

Israel havde planlagt Youth Worlds 2017 til at blive afviklet i juli måned 2017, og dette virker absolut ikke realistisk for en ny arrangør. Mere sandsynligt er det jo nok, at vi igen ender omkring december/ januar, og så kan de fleste nok godt regne ud, at det ikke vil blive afviklet i Nordeuropa.
Udvalgte artikler *