fbpx

København kan snart få flydende øer

Inkluder i Newsletter: Ja

Et flertal af politikerne på Københavns Rådhus har set sig lune på idéen om en stribe flydende øer, der skal sættes ud i Københavns Havn og fungere som rekreative åndehuller.

Det skriver TV2 Kosmopol på deres website.

Et flertal af politikerne har afsat 400.000 kroner til at lave de nødvendige forundersøgelser til, hvor og hvordan kommunen kan placere et sted mellem ni og 12 små, flydende øer i havnen. At implementere hele projektet vil koste fem millioner kroner.

Ideen med de flydende øer er udviklet af tegnestue MAST (Maritime Architecture Studio, red.) der har specialiseret sig i flydende arkitektur - og i 2018 søsatte de en prototype ved navn CPH-Ø1.  Med støtte fra blandt andet Statens Kunstfond.

Måske har du allerede set prototypen i havnen - en tyve kvadratmeter flydende platform med et lindetræ i midten, som i de seneste år blandt andet kunne ses ved Sjællandsbroen, i Nordhavn og ved Holmen.

Tegnestuen MAST har nu også lanceret specielle dryppezoner – senest en flydende sauna med et lille bassin i midten, der kan trækkes ud til steder i havnen, hvor badning er forbudt. 

Den er lavet af otte gentagne flydende træmoduler, der omgiver bassinet, som har justerbar bund, der kan løftes op og ned efter sæson og behov. På den måde kan designet både bruges som børnebassin om sommeren og som koldtvandspool om vinteren. Se den her.

Det er tanken at man kan sejle eller svømme ud til de flydende øer og slikke sol og bruge dem som badeplatform.
Kilde: tv2kosmopol.dk og mast.dk

 

 


Galleri
Udvalgte artikler *