fbpx

Store planer for Kulpladsen nord for Svanemølleværket

Inkluder i Newsletter: Ja

By & Havn vil udvikle Kulpladsen nord for Svanemølleværket. En samlet helhedsplan for området skal sikre, at byudviklingen sker i balance med det unikke maritime miljø, der kendetegner en af Nordeuropas største lystbådehavne, hedder det i en pressemeddelelse.

I det kommende efterår 2023 udskriver By & Havn derfor en projektkonkurrence for en bebyggelsesplan af Kulpladsen, der ligger ud til lystbådehavnen.

Projektet er sat i gang efter, at Svanemølleværkets eksisterende spidsbelastningsanlæg har udtjent sin værnepligt og et nyt anlæg bliver etableret på Kulpladsens nordlige del. Dette frigiver et større areal i Svanemølleværket, som kan blive til et nyt kulturelt samlingspunkt, der giver liv i og omkring værket og kan stå som et vartegn for København.

- I By & Havn ser vi frem til at udvikle Kulpladsen i den ånd og med de særlige maritime karaktertræk, der er så kendetegnende for hele området omkring Svanemølleværket og Kulpladsen. Vi ved, at der er stor interesse og ønsker for udviklingen og den kommende anvendelse og indretning. Vi holder derfor et borgermøde, hvor vi vil tage imod input og ønsker til stedets fremtidige udvikling inden projektkonkurrencen begynder senere på året, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Borgermødet afholdes den 28. august forud for projektkonkurrencen om en ny bebyggelsesplan, der skal munde ud i en lokalplan og et nyt kommuneplantillæg for området. Omdannelsen af Svanemølleværket til teknisk museum og teknologi 'hub' vil blive udbudt i en særskilt konkurrence.

Det samlede projektområde, inklusive adgangsveje, kommende promenadeforløb m.m. er på ca. 25.000m2.

Kulpladsen er ejet af By & Havn.

Det er et område, som i følge Bådmagasinets oplysninger benyttes flittigt til vinteropbevaring af både - hvad og hvordan, det skal indgå i planlægningen vil vi naturligvis følge op på.

 


Galleri




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *