fbpx

Tre dage med fejring af København som kunstmetropol og havneby

Inkluder i Newsletter: Ja

Fra den 11. - 13. august 2023 indhylles Københavns Havn for tredje gang i et tre dage langt sanseligt festfyrværkeri af musik, dans og kunstværker - der sejles på flydende scener gennem byens kanaler og havneindløb.

Festlighederne er gratis og kan opleves i store dele af byen, fra gader, kajer, vand og broer. Den fulde fulde oplevelse fås bedst fra et af paradens stoppesteder, hvor man kan gå mere i dybden med hver enkel performance. Man kan også søge til paradens hjerte på Kyssetrappen ved Ofelia Plads, hvor der også vil være festivalplads med bar, street food og aftenkoncerter med Girls In Airports, Teitur og Kira Skov.

Paraden fejrer København som en fantastisk kunst- og havneby. Historisk set har begge dele haft stor betydning for byens selvforståelse, identitet og udvikling, og sådan er det stadigvæk. Paraden, der i 2020 vandt en Danish Music Award, breder sig i dag over mange kunstneriske genrer og udtryk. Alle værker har en relation til København og flere er skrevet specifikt til årets parade, som en refleksion over byen.

“Ved at benytte det offentlige rum, bryder vi kunstoplevelsens vante rammer og samler københavnerne om et kulturliv, der sædvanligvis lever bag byens mure. Vi vender simpelthen vrangen ud på Københavns boblende kunstmiljø og bringer det i øjenhøjde med folket. Samtidig hylder vi København som en unik havneby med kunst flydende i årerne.” udtaler festivalleder Mai Seidelin.

Paraden spreder sig, som før nævnt, over tre dage med forskelligt fokus. Fredag d. 11. august kan man opleve paraden i sommernatten fra kl. 20-24 i indre by og Christianshavns kanaler. Lørdag den 12. august sejler en ny parade i dagtimerne fra kl. 12, og der afsluttes med en musikalsk fejring på Kyssetrappen om aftenen. Om søndagen d. 13. august ligger paraden stille i Havnevigen på Islands Brygge, hvor der er festival for børn og deres voksne fra kl. 10-16.









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *