fbpx

Rift om pladserne i de midt- og vestjyske lystbådehavne

Inkluder i Newsletter: Ja

Interessen for lystbåde er eksploderet i de senere år, og flere havne i Midt- og Vestjylland har nu indført ventelister.

- Vi har mange henvendelser og må henvise til de to andre havne i Ringkøbing Fjord,
forklarer havnefoged på Ringkøbing Havn Michael Olsen til TV MIDTVEST. En rundringning, som tv-stationen har foretaget til landsdelens syv største lystbådehavne, viser, at der over en bred kam er øget efterspørgsel på bådpladser. Også i Skive, Lemvig og Silkeborg har man nu oprettet ventelister.

Selv om man i Skive sidste år udvidede havnen med 24 pladser, så er der nu ca. 20 bådejere på venteliste, da der kun er fire små pladser, der står ledige.

Og i Ringkøbing melder havnefoged Michael W. Olsen om udsolgte bådpladser i Gammel Havn, Borgmesterhavnen og i marinaen.

Der står lige nu 20 på venteliste til en bådplads. Kort tid før sommeren anslog Teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing kommunen, at der er brug for en ekstrabevilling på 38,5 millioner kroner til en gennemgribende renovering af både Gammel Havn, Borgmesterhavnen og marinaen, som alle i dag er meget nedslidte. Bliver politikerne til budgetkonferencen til august enige om en løsning kan det betyde et større antal nye bådpladser, skriver Dagbladet Holstebro-Struer, som også har været ude at kigge på den nye udfordring om flere bådpladser.

I Lemvig er der også brug for flere pladser: - Vi oplever et kæmpe besøgstal. Vi har både danskere og udlændinge i stort antal, siden pandemien, som fik flere ud på vandet, siger Kenneth Borum Kjærgaard, der er havnefoged på Lemvig Havn og medlem af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark - FLID. Han peger også på, at bådene generelt er blevet større – og dermed bredere – så de smalle bådpladser ikke er anvendelige. 

 
Kilde: TV MIDTVEST, Dagbladet Holstebro-Struer.









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *