fbpx

A.P. Møller Fonden giver kæmpebeløb til havnen på Ungdomsøen

Inkluder i Newsletter: Ja

Ungdomsøen modtager nu en donation fra A.P. Møller Fonden på 70 mio. kroner til at fremtidssikre den historiske havn på Middelgrundsfortet i Øresund. Pengene skal bruges til at udvikle et attraktivt, maritimt miljø med plads til fællesskaber.

- Vi er enormt taknemmelige for at have modtaget bevillingen til havneprojektet fra A.P. Møller Fonden. Med bevillingen kan vi ikke blot fremtidssikre havnen og det historiske fort, vi kan udvikle nye spændende områder ved havnen, der kan skabe nye rum for kreative og visionære maritime projekter og aktiviteter for unge, siger Dea Forchhammer, der er direktør ved Ungdomsøen.

Det er planen, at havneområdet inddeles i fire zoner: Aktivitetsstrøget, Landgangen, Servicekajen og Stranden. En følgegruppe af unge fra blandt andet skoleskibet Georg Stage, Kongelig Dansk Yachtklub, Ung Holbæk og Grundtvighøjskolen tager del i udviklingsarbejdet.

De foreløbige ideer lyder sådan:

Aktivitetsstrøget vil blive samlingspunktet for de fysiske aktiviteter som for eksempel kajak, udspring fra trampolinen og havsankning. Det er her unge og andre gæster kan få adrenalinen helt op og prøve sig selv af på og i havet. For at skabe sikkerhed omkring aktiviteterne anlægges også en flydespærre, der opdeler skibsområdet med de rekreative aktiviteter.

På Stranden vil der være mulighed for afslapning i sandet, mens man har udsyn til aktiviteterne i havnen. Her kan man også tage sig en tur i vildmarksbadet, nyde en tur i saunaen eller spille beachvolley. Derfor etableres en beachvolleybane, en vandtrampolin og forholdene til ophold på stranden opgraderes, ligesom der etableres en træbrygge for at forbedre mulighederne for ophold på molerne.

Landgangen vil være i midten af havnen. Her kan større skibe lægge til ved kajen, mens lystbåde kan fortøjes langs en ny træbrygge ved den overforliggende mole. Langs træbryggen etableres el og vand, hvilket muliggør endnu flere besøgende.

Ved Servicekajen vil Ungdomsøens egne både kunne lægge til. Det vil også være her, hvor bådene kan vedligeholdes og slæbes på land, hvis vejret er dårligt, eller hvis bunden af båden skal males eller vokses.

Renoveringen foregår i perioden 2023 til 2027 og indebærer blandt andet istandsættelse af kaj- og molekonstruktionerne, at klimasikre Ungdomsøen og at udvikle nye områder og faciliteter, så der kan skabes flere kreative projekter i og ved havet.

 

 

 

 

Fakta om Ungdomsøen

​Middelgrundsfortet blev grundlagt i Øresund i 1890-1894.

I februar 2015 blev Middelgrundsfortet omdannet til Ungdomsøen med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden.

I marts 2015 stiftes Middelgrundsfonden, der får til ansvar at varetage ejerskabet og renoveringen af øen. Bestyrelsen i Middelgrundsfonden er udpeget af Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark.

Fonden for Ungdomsøen etableres i april 2019, og Ungdomsøen åbnede officielt 24. august 2019.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *