fbpx

Nu kan du være med til at kåre 'Årets Havn'

Inkluder i Newsletter: Ja

Årets Havn 2023 skal findes, og fra d 15. juni kan du stemme på en havn, du synes, skal nomineres til Årets Havn 2023.

Alle danske lystbådehavne er i spil til den eftertragtede titel, som er med til at give den vindende havn en bred markedsføring i sejlerkredse. Der trækkes lod om fem oppustelige redningsveste blandt de indsendte besvarelser.

For alle sejlere
- I lighed med sidste år kan alle sejlere i Danmark deltage i afstemningen. På den måde bliver konkurrencen udbredt til en meget bred skare af sejlere, der vil kunne bidrage med brugbare informationer om, hvilke forhold der er vigtige for en god oplevelse i havnene. Også i år er Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Dansk Sejlunion, MinBaad og Bådmagasinet, med i juryen, der vil bedømme de indkomne forslag. Og så er de selvfølgelig også med til at til at udbrede konkurrencen i hele sejlermiljøet, siger Sune Abelgren Olsen, sekretariatschef i Danske Tursejlere.

Årets skulderklap
Sidste år blev der indført en ny kategori i konkurrencen, nemlig Årets Skulderklap. Det nye initiativ blev taget rigtig godt imod, hvor Brejning Lystbådehavn endte med at løbe med sejren i kategorien. Årets Skulderklap gives til en havn, som måske ikke får tusindvis af besøgende hvert år. Men som alligevel udmærker sig og fortjener den anerkendelse, som Skulderklappet er. Det kan være den lille afsidesliggende ø-havn eller den mindre og hyggelige havn med den fantastiske beliggenhed og service. Det er sejlerne der indstiller kandidater til Skulderklappet, og i sidste ende afgør juryen, hvem der skal løbe med æren.

Flere ideer til havnene
Det er 16. år Danske Tursejlere afholder konkurrencen om Årets Havn. Det er blevet en begivenhed, som mange medlemmer og lystbådehavne har taget til sig. Havnene er glade og stolte af at kunne markedsføre sig med den eftertragtede titel, der udløser både diplom og en kontant præmie på 10.000 kr til Årets Havn og 5.000 kr. til Årets Skulderklap. Og så giver de inputs, som sejlerne kommer med via konkurrencen, vigtig inspiration til havnene om, hvordan de kan gøre deres egen havn mere attraktiv.
Danske Tursejlere har netop udgivet en mini-rapport med brugbar viden til havnene baseret på de over 2000 besvarelser fra afstemningen i 2022. Rapporten kan findes på Danske Tursejleres website, eller på Havneguiden

Afstemningen løber indtil 31. oktober. Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro præsenteres på FLID’s Havnemesse d. 29. november.

Sådan udvælges Årets Havn 2023

  • Alle sejlere i hele Danmark kan stemme. Man behøver ikke være medlem af Danske Tursejlere. Der trækkes lod om 5 oppustelige redningsveste blandt de indsendte besvarelser.
  • En jury, bestående af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad, udpeger ÅRETS HAVN blandt de fem havne, som har opnået flest stemmer i den indledende afstemning.
  • Derudover udvælger juryen ”ÅRETS SKULDERKLAP”, som uddeles til en havn, som ikke er nået i top-5 under afstemningen, men som alligevel har fortjent et skulderklap. Juryens valg sker på baggrund af de kommentarer, som deltagerne har angivet ved afgivelse af stemmerne.
  • Præmier: Årets Havn: 10.000 kr. Årets Skulderklap: 5.000 kr.

Afgiv din stemme:

Årets Havn gennem årene 

2008

Reersø Havn

2009

Dyvig Bådelaug

2010

Bogense Marina

2011

Agersø Havn

2012

Juelsminde Lystbådehavn

2013

Hundested Lystbådehavn

2014

Ballen Lystbådehavn, Samsø

2015

Kerteminde Marina

2016

Nyborg Marina

2017

Omø Havn

2018

Egense Lystbådehavn

2019

Marstal Havn

2020

Dyvig Bro

2021

Marina Minde

2022

Juelsminde Lystbådehavn


Galleri




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *