fbpx

Italienerne vil have flere marinaer i Middelhavet

Inkluder i Newsletter: Ja

At sejle i Middelhavet er så populært som aldrig før. Og nu har den italienske koncern Marinedi Group afsløret planer om at bygge 11 flere marinaer i Middelhavet inden 2026.

I forvejen råder den italienske maritime koncerngruppe over cirka 6.000 bådpladser på 14 steder langs de italienske kyster. Men det er slet ikke nok. Omsætningen i 2022 steg med 25 procent til 20 millioner euro sammenlignet med 2021, hvor omsætning var cirka 16 mio. Og for 2023 forventer man nu en yderligere stigning med et øje på, at der senest har været en særlig interesse for permanente fortøjninger i marinaerne.

Den italienske koncern har planer om opkøb, hvor man kan se frem til en marina i Nordafrika og en på De Æoliske Øer. 

- Det ultimative mål er at nå 25 marinaer i Middelhavet i 2026, siger Renato Marconi, administrerende direktør for Marinedi Group til britiske marineindustrynews.

Stigningen i fortøjnings- og servicepriser i 2022 på grund af inflation og stigende energiomkostninger relateret til især den russisk-ukrainske konflikt havde kun en begrænset indflydelse på omsætningen.

Marinedi Group oplyser, at deres succes hovedsageligt skyldes stigningen i belægningsprocenten, især i koncernens flagskibshavne med en betydelige stigning i efterspørgslen, der tog fart allerede i 2021.
Kilde: marineindustrynews.co.uk

 


Galleri

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *