fbpx

Dansk Søredningsselskab støtter (også) FLID kampagne

Inkluder i Newsletter: Ja

FLID – Foreningen af Lystbådehavne i Danmark – har for nylig søsat kampagnen ”Kan du bruge havnens redningsudstyr” som en del af ”Sikker Havn”, hvor fokus er på at højne sikkerheden i de danske lystbådehavne. Målet med den nye kampagne er at alle lystbådehavne og dens brugere får en større viden om redningsudstyret på havnen, og hvordan det bruges korrekt, så at en nødvendig, hurtig førsteindsats kan gennemføres, hvis uheldet er ude. 

”Der handler kort om at lære havnens brugere at bruge redningsudstyret korrekt, vide, hvor det er, og lære at vedligeholde det. Projektet vil samtidig sikre, at havnens gæster og fastliggere bliver godt informeret om, hvordan havnens redningsudstyr bør bruges, og at der er lagt en lokal plan for, hvordan udstyret vedligeholdes. For de fleste havne har faktisk et godt udstyr som redningsstiger, redningskranse m.v., hvis uheldet er ude - mange skal bare lære, hvor nemt det er at bruge, og det skal gerne ske via træning fremfor at skulle finde ud af det i en hektisk, kritisk situation,” siger direktør i FLID, Jesper Højenvang.

”I DSRS støtter vi massivt op om kampagnen fra FLID. Det gør vi både ved at lade vores frivillige sprede budskabet, men også ved at lade de frivillige vise alle folk på havnen, hvordan man bruger det lokale redningsudstyr korrekt, og hvordan det faktisk er muligt for en person at bruge en redningsstige og alene hive en person op af vandet. Præventiv indsats for sikkerhed på havnene er i den grad også en opgave for DSRS, så vi kan kun opfordre til, at alle havne går ind i arbejdet, og at alle brugere af de danske havne dermed bedre ved, hvordan man bruger det udstyr, der er til rådighed. Kan det forebygge bare en ulykke er det hele indsatsen værd,” siger formand i DSRS, Steen Wintlev-Jensen.

FLID gennemfører det nye arbejde under projektet ”Sikker Havn” med støtte fra TrygFonden, hvor der sættes ekstra fokus på, at flere havne bliver certificeret ”Sikker Havn”. TrygFonden bidrager desuden ved at donere redningskranse, jernstolper og instruktioner til interesserede havne og klubber.

Se filmen ”Kan du bruge havnens redningsudstyr” - her kan du blandt andre opleve DSRS’ stationsleder i Lynæs, Bjarne Kjer, i en instruktionsvideo om brugen af en havns redningsudstyr.




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *