fbpx

Ballade på Aarhus Ø - der skal gribes ind nu!

Inkluder i Newsletter: Ja

Formand for Århus Sejlklub, Jørgen Ringgaard, tager den seneste episode i Aarhus lystbådehavn særdeles alvorlig. I sidste uge blev seks-syv både løsnet fra deres fortøjninger og begyndte at drive rundt midt om natten.

Klubben har, som en ud af flere klubber, over 160 både liggende i havnen. Dermed er det også et problem for de andre foreninger i havnen. – næste gang kan det gå ud over andre klubbers både.

En sejler fra klubben overnattede på sin båd sammen med sin kone, da han klokken 3.20 om morgenen blev vækket af larm på broen. Han fik øje på syv-otte unge af anden etnisk herkomst, tre af dem på nabobåden en X-362. De unge løsnede fortøjningerne til seks-syv både længere inde af broen og gik højstemte tilbage til deres biler. Sejleren og et par politifolk fik indfanget bådene og fik dem nødtørftigt tøjret.

– Den her hændelse bringer problemerne i havnen op på et helt andet niveau. Hvis de unge havde brudt ind på den båd med de overnattende sejlere, kunne alt være sket. Og havde vejret været mere uroligt den nat, så kunne der være sket ubodelig skade på bådene, der ville drive førerløse rundt i havnen, siger formand for Aarhus Sejlklub Jørgen Ringgaard til Bådmagasinet.

– Der skal simpelthen gribes ind nu med det samme. Vi havde sidste sommer adskillige hændelser lige fra tyveri og indbrud på bådene til handel med narkotika på havneområdet, hærværk, vilde bilkørsler og andre provokationer. Dengang fik vi engageret kommunen både forvaltning og politikerne, og der blev afholdt et borgermøde med deltagelse af rådmanden. Vi havde forventninger om, at vi havde fået dæmmet op for urolighederne på havnen – men nu viser det sig, at vi står over for en forværring, siger Jørgen Ringgaard.

Aarhus Sejlklub og naboklubberne tager nu kontakt til kommunen for at finde ud af, hvordan man bedst griber ind.

– Der er flere håndtag at trække i, og det bør helt givet være en kombination af flere tiltag. Adgangen med bil til havneområdet skal begrænses. Vi skal have lukket direkte adgang til parkeringsarealer, hvor man samles med og i biler. Vi vil se på vagtberedskab, indhegning af haveområdet, bomme og pullerter, men også mulig dialog med de unge. Det er noget vi skal drøfte, for i princippet støtter sejlklubberne, at havnen er åben for alle borgere som et fristed, vi alle kan have fornøjelse af.

Der er faktisk medlemmer af sejlklubben, som har opgivet deres plads, fordi de ikke længere føler sig trygge ved at ligge i Aarhus lystbådehavn. Og det huer bestemt ikke formanden.

– Det er forfærdeligt, at vi skal miste medlemmer, fordi de ikke længere føler sig trygge i vores havn. Vi er på vej ind i en sæson med store internationale kapsejladser, hvor vi ikke kan gå rundt og være nervøse for, om der nu sker overgreb på gæstesejlere og konkurrencedeltagere. Det ville være fuldstændigt uhørt. Der for skal der handles nu, slutter Jørgen Ringgaard.




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *