fbpx

BÅD 554 - August 2019

I August udgaven får du endnu en gang et magasin fyldt med spændende og inspirerende læsestof om sejlerlivet: 
Her på sitet kan du læse Øverups leder, nederst i denne historie, men se også:

 
Indhold i BÅD / 554:

6 Kort og godt

10 Fremtiden for havnene 

16 Top 10 apps til sejlads

18 På vandet med Luffe 58

26 Raymarine Axiom Clearcruise ARforside til nettet 554

30 En sejladsplan kan redde dit liv

32 Inflated wing sail

38 Sealine C390 - Cruising i overhalingsbanen 

44 Biscayen - indenom del 2

50 Bøgerne er mit værktøj

56 Fart på havet : Speedbådens konge

64 Nordic rescue sar

68 Jernladyen på havet

72 Gør det selv : Rens manifolden

82 Læs i næste nr.

 

 

Leder:                                           

Den gode trend

Den gode trend fortsætter.

For nøjagtig et år siden skrev jeg her i min leder, hvor stor en fornøjelse det var at opleve alle de nye og unge sejlere på sommertur rundt omkring i de danske havne.Jeg hader at gentage mig selv, men lige præcis hvad den fortælling angår, så får jeg lyst til at råbe rigtig højt ud over havnen – den gode trend fortsætter.

Det vælter ind med fortællinger på redaktionen, med oplevelser fra sejlere rundt omkring i sommerlandet, som har oplevet mange af de små familier, eller blot nogle venner, der sejler rundt i små hyggelige ældre både, som ofte fremtræder i flot stand. Dette vidner om en vækst et rigtig vigtigt sted. Herligt at være vidne til.

En lige så interessant tendens begynder vi at opleve ude i sejlklubberne. Der dukker nye og spændende jolletyper op, ligesom kitesurfing er i voldsom vækst. I de fleste tilfælde har det noget med foils at gøre. 1. juli kom nyheden at man i Aarhus har taget initiativ til fast foil-træning, godt nok af den lidt mere elitære slags, og i Øresund har Kongelig Dansk Yachtklub investeret i en helt ny jolletype kaldet Waszp. En moderne Moth-jolle, svævende på foil, og med en surf-agtig rig. Alt sammen noget der henvender sig til den yngre generation, og bekræfter os alle i, at der flere steder rundt omkring i landet meldes om fremgang i ungdomsafdelingerne.
Fremgang har der også de seneste par år været blandt kvinder som sejler. Der er ganske enkelt og heldigvis kommet flere og flere kvinder til søs. Netværksgruppen”Women on Water” har stor succes, og i OL-sammenhæng går World Sailing rigtig langt for at opfylde ligestillingskvoten om 50/50 fordelingen mellem kønnene ved OL. Hvorfor ikke gribe denne herlige bold, og trille den i mål med artikler skrevet af kvinder for kvinder.

Så her fra egne rækker på magasinet BÅD vil jeg gerne have lov til at byde Hanne Højbjerg velkommen om bord. Nu er langt de fleste af magasinets læsere mænd, ja ca. 75 %, og af samme årsag kender du måske ikke lige Hanne, men det kommer du helt sikkert til. I første omgang kan du læse mere om vores nye kvindelige journalist på side ni. Hanne er bestemt ikke ”fru-hvem-som-helst”, når talen falder på artikler til blade, så herfra skal blot lyde et stort, velkommen om bord.

Chefredaktør Søren Øverup
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?