fbpx

BÅD 552 - Juli 2019

I Juli udgaven får du endnu en gang et magasin fyldt med spændende og inspirerende læsestof om sejlerlivet: 


Her på sitet kan du læse Øverups leder, nederst i denne historie, men se også:

 

Indhold i BÅD / 552:

6 Blikfang 

8 Kort og godt

14 Nye på havet

20 Anholt, sejlernes foretrukne

24 Sommer i kabyssen

26 Bad sikkert fra bådenbm07 2019

30 Få et lift på en båd eller find en gæst

34 Tag de bedste billeder på sejlturen

38 havnenyt

44 Søsyge. Slagen i paradis

48 Udlej din båd for en nat 

52 Drabant 38 - Rummelig familiebåd

58 Figaro 2 - software og sejl

62 Jeanneau NC37 - sporty komfort 

70 Lite XP - vinderen deler vandene

74 Jeanneau 605 - Marlin

78 Biscayen indenom og nyd sydbretagne 

86 Gør det selv : Reparer jollen

92 Gør det selv : Vindpilen

98 Læs i næste nr.

 

 

Leder:                                           

Tiden for årets store sommertur nærmer sig for rigtig mange af os sejlere, og ferietid er som bekendt også læsetid – tid til fordybelse i ferie-maritimt læsestof. Lige præcis ferietiden har vi her på redaktionen haft fokus på, når talen falder på indholdet af
BÅD/552 – og så venter der fordele for magasinets abonnenter, brugbare fordele til sommerturen.

En af de mange artikler i dette års ferietema er en beskrivelse af Anholt. Der findes mange spændende øer i vores farvande, men Anholt er svær at komme uden om – ikke i ordet bogstaveligste forstand, men øen bliver meget tit nævnt som sejlernes foretrukne ferie-ø. Anholt er fantastisk, ja nærmest en lille naturperle og en slags tropeparadis på vores breddegrader. Sejlere kommer igen og igen, og blandt de sejlere som endnu har denne skønne ø til gode, hører vi tit her på redaktionen, at det bliver næste oplevelse på turen. Som sejler skal man have været på Anholt. Vi har set nærmere på den skønne ø i Kattegat, og hvad der sker i juli.

Du finder også artikler med gode ferie/sommertur-tips, blandt andet om hvordan du tager det bedste feriefoto. En af landets ubetingede bedste sejlsportsfotografer, fotojournalist Mick Anderson, giver sine bedste råd.
Der er hjælp at hente hvis det triste fænomen søsyge skulle indfinde sig. Læs om ”Slangen i paradis”, og ikke mindst om hvordan du skal forholde dig, hvis søsygen indfinder sig. Du finder gode råd og sikkerhed, om at bade fra båden, og så giver vi dig og skibskokken et par gode ideer til nem mad om bord.

GRATIS ADGANG TIL HAVNEGUIDE
En anden og ikke uvæsentlig ting på sommerturen er spørgsmålet om, hvilken havn man nu skal vælge i rækken af de over 200 forskellige tilbud langs de danske kyster? Her giver den internationale portal Habour Guide dig svaret.

Et samarbejde med udbyderen af Harbourguide.com skaber mulighed for gratis at kunne benytte Havneguiden på internettet. Det kræver blot du er abonnent på magasinet BÅD, som du sidder med i hånden lige nu. På vores website, baadmagasinet.dk, under ”låste” artikler for abonnenter finder du koden, som du skal bruge for at få gratis adgang til Havneguiden. Du binder dig ikke til noget som helst, og kan benytte Harbourguide.com helt gratis året ud, læs mere om fordelen på side 11. ”Låste” artikler for abonnenter – det er samme sted du finder de mange tidligere udgaver af magasinet, de ekstra artikler vi leverer på nettet samt særudgaver. Denne måned vil jeg opfordre til, under menuen andre publikationer, at læse særudgaven ”Ferie om bord”. Det hele følger gratis med som abonnent på BÅD. Det eneste det kræver, er at du skal oprette din profil på magasinets website, hvorefter der åbner sig flere gode tilbud, og ekstra læsestof.

Tilbage er blot at ønske alle en rigtig god sommer. Pas på jer selv, og hjælp hinanden. Det er rigtig god sejler-kutyme, og ligger heldigvis dybt i de fleste, at hjælpe til søs – også når din nye ”nabo” anløber havnen og leder efter plads. Lad nu vær med at bruge ”kig-væk-finten” – der skal være, og er plads til alle, sejl eller motor, store som små.

God sommer.

Chefredaktør Søren Øverup
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?