fbpx

Danish Youth Vikings skal sejle udtagelsesstævne til Youth America's Cup

Inkluder i Newsletter: Ja

Der var glæde og jubel sent i går aftes, da Danish Youth Vikings modtog en ventet besked fra Youth America's Cup - holdet skal sejle udtagelsesstævne til Youth America's Cup i San Francisco til februar. Danish Youth Vikings er en gruppe af 16 talentfulde unge sejlere i alderen 19-24 år, der har den drøm, at de vil vinde Ungdommens America's Cup.

Youth America's Cup skal sejles i bådtypen AC45 som er en performance racer bygget i ren klufiber. AC45erern er en fysisk krævende båd at sejle, og man kan opnå hastigheder op imod 60 km/t.

Mathias Lehm Sletten fortæller: "Vi står i den heldige situation, at man sideløbende med 2013-udgaven af Americas Cup også har valgt at lave en ungdomsudgave af kapsejladsen kaldet Red Bull Youth Americas Cup. Grunden til denne beslutning bunder i, at man ønsker at etablere en lettere vej for unge at blive professionelle indenfor sejlsport. De fleste Americas Cup-sejlere er over 30 år gamle, og derfor ønsker man at appellere til unge, talentfulde og håbefulde sejlere for på denne måde at skabe den nye "Americas Cup-generation". Det er her Danish Youth Vikings kommer ind i billedet.

Skal finde 72.000 kroner

Danish Youth Vikings skal i februar en tur til San Francisco, hvor de skal deltage i Selection Series sammen med 11 andre hold fra hele verden. Der skal udtages mellem 4-7 hold, der skal sejles selve Youth America's Cup - og de danske vikinger håber at blive blandt dem. Inden San Francisco har holdet dog en række udfordringer, der skal overvindes, hvor økonomien er den største. Inden den 5. januar 2013 skal holdet finde 72.000 kroner for at kunne deltage i udtagelsesstævnet - pengene skal gå til at leje den båd, holdet skal sejle i.

Læs også: Danskere vil sejle Youth America's Cup

Alle på holdet betaler selv deres rejseomkostninger til San Francisco, hvilket er flot taget i betragtning af, at de fleste er studerende.

Vi tænker ud af boksen

Mathias Lehm Sletten fortæller, at holdet har valgt at tænke anderledes for at kunne skaffe de mange penge. "Vi har valgt at tænke lidt ud af boksen. Kort fortalt vil holdet stille sig til rådighed for oplevelser til dem eller de virksomheder, der kunne være interesseret i at sponsorere vores hold. Vi har Match Race og teambuilding i tankerne, hvor virksomhederne kunne få en sjov dag på vandet. Her får virksomheden også noget for pengene, og vi kan bruge overskuddet til vores America's Cup projekt. Vi kalder det en win-win for begge parter". Hvis man har lyst til at booke en aftale med de danske vikinger skal man blot kontakte Mathias på tlf 28 29 12 40 og lave en aftale.

Team Danish Youth Vikings

De seksten unge er: Mathias Lehm Sletten, Søren Wiegand Kristensen, Nicolai Sehested, Peter Christian Lübeck, Daniel Bjørnholt Christensen, Nikolaj Bjørnholt Christensen, Christopher Thorsell, Mads Emil Stephensen Lübeck, Martin Boidin, Christian Christfort Gormsen, Mads Groth, Tobias Hemdorff, Ida Marie Baad Nielsen, Marie Thusgaard Olsen, Viktor Jarvig og Jeppe Dybkjær Ditlev.









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *