fbpx

Ny måleregel på vej

Inkluder i Newsletter: Ja

Små 40 personer var samlet fredag aften i Rungsted for at høre mere om ORC målereglen og se på interessen for en storbådsklub. En ny specialklub ("Dansk Storbådsklub"? - red.) ser med stor sandsynlig snart dagens lys.

Det var en af hovedpersonerne i ORC organisationen, Dobbs Davies USA, som var landet for at gennemgå ORC og ORCi reglen, og det virkede da bestemt som om, der var lyst blandt de fremmødte sejlere til at forsøge sig med denne måleregel.

IMG 8711

Ca. 40 personer var mødt frem til infomødet, hvor ORC og ORCi målereglen blev gennemgået. Foto: Søren Øverup

Bruges i hele verden

ORC og ORCi bruges verden over. Der er udstedt ca. 8.000 certifikater fordelt i 41 lande, og det er bestemt en optimal måleregel at bruge, hvis man sejler på tværs af landegrænserne.

I vores "region" af Europa har ORC reglen fundet indpas, og i de omkringliggende lande, Tyskland, Sverige, Norge, og Finland, bruger ORC og ORCi flittigt, så det vil alt andet lige gøre livet nemmere for de udenlandske sejlere, der vil til Danmark og dyste, og naturligvis omvendt for de danske både, der drager til udlandet.

Fin interesse

Det virker som om, der er pæn interesse herhjemme for at sejle ORC og ORCi, og Aarhus Big Boat har allerede annonceret, at der vil blive sejlet efter denne måleregel ved deres næste stævne i forsommeren 2013.

Læs også: Aarhus Big Boat sejles efter ORC

Ved samme lejlighed annoncerede KDYs næstformand Lars Ive deres store stævne næste sommer, Royal Ocean Cup, på Bornholm. Dette stævne vil også blive sejlet efter ORCi.

Læs også: KDY søsætter Royal Ocean Cup

Hvis du vil vide mere om Danish Big Boat Series - kan de følges på Facebook her.

 

 









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *