fbpx

Endnu mere hæder til det Maritimt Center

Related Articles: Esbjerg indvier unikt Maritimt Center - se imponerende galleri
Inkluder i Newsletter: Ja

Maritim Center i Esbjerg vinder den såkaldte 'MIPIM Awards 2024' inden for kategorien Best Cultural, Sports & Education Project'. Arkitekterne bag er danske WERK og norske Snøhetta. Bygherre er Esbjerg Kommune.

Maritimt Center, der allerede sidste år, vandt Danish Wood Awards og IOC IPC IAKS Arkitekturpris 2023 og Årets Bygning ved Building Awards 2023 kan nu føje endnu mere international hæder til perlerækken af priser med torsdagens MIPIM Award, der blev uddelt i Cannes.

Den anerkendte pris til Lanternen, som Maritimt Center også kaldes, begejstrer stifter og kreativ direktør hos WERK, Thomas Kock:

”Vi er utroligt stolte og taknemmelige for, at vi har klaret os så godt i så fint et internationalt selskab, og at Lanternen nu spreder endnu mere glans internationalt og fremhæver, at det er lykkes at skabe en unik destination, der sætter fællesskabet i fokus. Og som nu kan siges at lyse så meget op på den danske vestkyst, at endnu flere forhåbentligt vil pejle i den retning og få inspiration til, hvordan man kan skabe nye fællesskaber ved havet i hele verden.”

Maritimt Center er skabt til at modstå Vesterhavets stærke vind og fungere som et ankerpunkt for det maritime foreningsliv i Esbjerg, og visionen ser ud til at være blevet til virkelighed:

”Vores vision er at skabe en bygning, hvor det rationelle og det poetiske mødes i en symbiose. En symbiose mellem havets bevægelser, lysets vandring og det lavpraktiske og hverdagsagtige. En symbiose mellem rumlige oplevelser og praktikalitet. En symbiose mellem det fine og det rå, det sociale og det sportslige”, og siger Thomas Kock.

Tegnestuerne WERK og norske Snøhætta er i samarbejde med Esbjerg kommune lykkedes med at skabe en markør og et lysende punkt ved kysten, hvis væsen alle kan føle sig tiltrukket af og blive inviteret til at besøge eller deltage i husets mange maritime aktiviteter.

Hjertet i bygningen er et imponerende og smukt rum, der inkluderende skaber forbindelse til alle aktiviteter. Med to åbninger, der fungerer som ovenlys, skabes kontakt til etagen under. Legen med krumme flader ind i hinanden er et stærk arkitektonisk greb.

Prisen blev uddelt i sidste uge i Cannes til det årlige MIPIM Awards show. Mere end 200 projekter fra 39 lande var nomineret i og konkurrerede i 10 kategorier.

Prisen uddeles ud fra en 60/40 vægtning af stemmer fra en jury og stemmer fra MIPIM-delegerede.


Galleri
Udvalgte artikler *