fbpx

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Inkluder i Newsletter: Ja

Kulturministeriet lægger nu op til at skære en ordentlig luns af statsstøtten til Museet for Søfart.

En ny museumsreform skal omfordele statstilskud til landets museer, og en særlig arbejdsgruppe nedsat af kulturministeriet har for nylig fremlagt deres anbefalinger.

Her fremgår det, at det driftige søfartsmuseum i Helsingør står til at miste 81 procent af de 7,9 millioner kroner, som museet hvert år modtager i støtte fra staten. 

En tredjedel af pengene til museets drift kommer gennem offentlige midler fra staten og Helsingør Kommune, den anden tredjedel kommer fra fondsstøtte, og resten er museets egne indtægter.

- Det er sådan noget, der kan få mig til at ligge søvnløs om natten. For det er den store bekymring lige nu, siger direktør for museet, Anni Mogensen, til Helsingør Dagblad.

Til TV2 Kosmopol har direktør Anni Mogensen tidligere udtalt, at museet ikke vil kunne klare et så stort indhug i sin økonomi - også selvom museet har en omsætning på omkring 85 millioner kroner.

Den københavnske Tv-station skriver i en artikel på deres nyhedsside, at de store ændringer i museernes tilskud skyldes, at der i lang tid ikke har været nogen konkret plan for, hvordan statstilskuddet skal fordeles blandt de statsanerkendte museer i Danmark. Med andre ord, så vil andre museer få mere ved den kommende nye fordeling.

Den økonomiske situation har langt fra slået Anni Mogensen og resten af holdet på Museet for Søfart ud af kurs. Anni Mogensen har store planer for museet.

Helsingør Dagblad nævner, at det er visionen, at ændre museets indretning. Museet ønsker blandt andet at etablere et særudstillingsrum i det gigantiske rum, som lige nu huser den faste udstilling 'The Magic Box' med shipping, shopping og den globale forbruger. Og flere andre ting er på tegnebrættet. Anni Mogensen regner med, at de har noget helt nyt klar til oktober.

Anbefalinger til en reform af statsanerkendte museers opgaver og tilskud her. (Ekstern pdf, red.)

anni mogensen büro jantzen 1 1

Blå bog

Navn: Anni Mogensen.

Født: 1978.

Uddannelse: Cand.mag. i retorik og samfundsfag fra Københavns Universitet og har også en HD-uddannelse i ledelse fra CBS.

Hun kommer fra en stilling som vicedirektør på Nationalmuseet.

Anni Mogensen har en lang historie med skibsfart i sin familie. Hun har selv en træjolle af lærke- og egetræ fra 1950'erne. 

Den 45-årige direktør har selv en jolle fra 1950'erne. En træbåd der hedder Magna. En af hendes oldefædre drog til søs som 14-årig på en skonnert og havnede som skibsfører på et fyrskib. 
Kilde: helsingordagblad.dk


Galleri
Udvalgte artikler *