fbpx

Dansk Sejlunion, generalforsamling: Tid til hæder og kåringer...

Inkluder i Newsletter: Ja

Dagen hvor landets sejlklubber er samlet til den årlige generalforsamling i Dansk Sejlunion i Svendborg, er også dagen hvor det er tid til at kåre samt uddele hæder - Årets Sejlsportspræstation, Årets Talent, Klubudviklingsprisen - lige som der i år også blev uddelt en hædersnål.

En flyvende, foilende ung mand og en dominerende, erfaren kvinde fra hver deres jolleklasse vinder de to priser, mens en yderst rutineret herre løber med en flot hædersbevisning - og klubudviklingsprisen - den fandt også vej til en klub som vi her på Bådmagasinet tidligere har skrevet en del om - læs gratis PLUS artikel nederst.

Årets modtager af prisen Årets sejlsportstalent er ikke bare gode venner med vandet, han kan næsten også flyve. Ihvertfald så langt, at han er bragende dygtig til at foile, og når han sætter sig et mål, så kæmper han for det.

Derfor får Magnus Overbeck fra KDY prisen for sin dedikation, og fordi han høstede en flot sølvmedalje ved VM i 2023 i Australien.

For en ung mand, som selv skal finansiere en stor del af sin kampagne, gør prisen, og de medfølgende 15.000 kroner en stor forskel, forklarer han: Det betyder flere stævner, bedre grej og bedre forberedelse for at kunne gøre det, der skal gøres for at vinde VM til sommer, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Sejlmager Jan Hansen sponserer talentprisen, ligesom han også har været en del af juryen til begge priser, for som han siger 'det er payback-tid til sejlsporten. Jeg har arbejdet med det professionelt siden slut-70'erne, og når jeg har lidt til overs, så kan jeg give det til unge talenter. Jeg kan huske, hvor svært det var at få penge til sine drømme som ung. Så det er dejligt at kunne hjælpe ad denne her vej.

Årets sejlsportspræstation er at vinde VM...11 gange i træk!

Årets sejlsportspræstation viser noget af det smukke ved sejlsport, at hvis man finder sin niche, sin bådklasse og bevarer glæden ved at sejle, så kan man konkurrere på højeste niveau i mange år.

Kaløvig-sejleren Anna Livbjerg vandt i 2023 sit 11. VM i Europejollen i træk. Hun har om nogen fundet sit hjørne af sejlsporten og næsten boltet pokalen fast i kaminhylden, som om det var Americas Cup.

Og netop vedholdenheden var noget af det, juryen lagde vægt på, siger Jan Hansen:

- Det kræver altså en vis mængde talent at vinde VM 11 gange. Og vedholdenhed at blive ved med at kunne holde fokus på at være den bedste. Det er meget flot, siger han.

Anna Livbjerg lægger selv vægt på, det er glæden ved at komme ud at sejle "hendes" klasse som gør, hun kommer tilbage til netop Europe-jollen:

- Jeg synes det er en anerkendelse af, at der er andre veje end den olympiske vej. Der har jeg også selv været. Men det er fedt at blive anerkendt for at bevare glæden ved sejlsport og blive ved med at arbejde for det, slutter Anna Livbjerg. Med i prisen er også her 15.000 kroner.


Hædersnål
Han greb SSL-bolden da Danmark skulle stille op til SSL Gold Cup - han har vundet 12 gang VM heraf 10 i H-båd, og den opmærksomme læser har allerede gættet at der her er tale om Claus Høj-Jensen, der lørdag modtog unionens fineste hæderstegn, der blandt andet tildeles på baggrund af 'markante sportslige resultater'.

Herligt at Dansk Sejlunion fandt anledning til at uddele en hædersnål, som Claus Høj-Jensen ikke var sen til at tildele hans team om bord, som han sagde i sin takketale - sejlsport, når der ikke er tale om jollesejlads er en holdsport - uden mit team ingen medaljer, så tak til alle der har deltaget i mit team, såvel på land som på vand gennem årene.

Klubudviklingsprisen
Gennem en årrække har Roskilde Sejlklub haft et mål om at få flere medlemmer – med succes. Ved at fokusere på tre temaer har klubben oplevet succes med både rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Siden 2018 har klubben således opnået en medlemsvækst på ca. 200 nye medlemmer, hvor den største gruppering af nye sejlere er i alderen 25-50 år.

Roskilde Sejlklub driver en ganske aktiv ungdomsafdeling med kontinuitet i tilbud og aktiviteter og med et stabilt medlemstal, ligesom klubbens sejlerskole for voksne har vind i sejlene. I begge afdelinger er der venteliste til klubbens tilbud.

Alt det har du tidligere kunne læse i en dybdegående artikel som vi bragte i vores trykte udgave 'Masser af sjov ok aktiviteter i Roskilde Sejlklub' - i dagens anledning kan du læse den artikel i PLUS sektionen her.


Galleri




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *