fbpx

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu åbner endnu en automat i Danmark med kajakker efter det svenske koncept Kayakomat. 

Denne gang er det på Rørvig Havn i Odsherred lige ved indgangen til Isefjorden. Man kan snuppe en tur i det rolige og smukke farvand i bugten ind mod Skansehage eller langs kysten ned mod Nakkehage og videre ned i Nykøbing Bugt. Og den nye udlejningsstation åbner allerede til Påske. 

Konceptet er enkelt: Døgnet rundt kan turister og andre, som besøger Rørvig Havn via et websted og onlinebetaling få adgang til en havkajak eller et SUP board i en opstillet ”automat”, så man uden de større formaliteter kan begive sig ud på en tur på vandet.

Bag initiativet står en nytilflyttet rørviggenser:

– Min familie og jeg er altid kommet meget i Rørvig, fordi min hustru er vokset op her. Jeg har så mange fantastiske sommerminder fra Rørvig, og især de oplevelser, vi har haft i kajak langs kysten, har været helt særlige. Rørvig ligger jo helt ideelt for både korte og længere ture i kajak eller på SUP-board. Men det er langtfra alle der har adgang til en kajak, og selv hvis man har, kan transporten fra sommerhuset til kysten være bøvlet. Men med Kayakomaten vil jeg gerne gøre store naturoplevelser på havet nemt tilgængeligt for alle, siger Lasse Hauschildt til Sjællandske Nyheder.

Leje af SUP boards eller havkajakker foregår sådan: Efter betaling tilsendes en kode på SMS, som bruges til at låse den digitale hængelås op. Man kan nu trække en SUP eller kajak ud af bådstativet. Med i lejen er pagaj, redningsvest og sprayskirt.

Kayakomaten i Rørvig bliver placeret på P-pladsen på havnens sydlige mole, kun ganske få meter fra flydebroen, som kommunen har sat op til netop søsætning af kajakker. 

I Sverige har man allerede 140 kayakomater rundt om i landet. I Danmark finder du dem blandt andet på havnen i Skive og på Langeland i Rudkøbing og Ristinge.

Praktiske oplysninger:
På få timer kan I nå et væld af udflugtsmål, og har I mere end et par timer til rådighed er mulighederne næsten uendelige. Lejrpladserne ved Unnerud Huse og Stokkebjerg Skov kan nås på 3-4 timers sejlads og er blandt de smukkest beliggende lejrpladser i Danmark – perfekte destinationer til en weekend med overnatning. I Isefjorden er der rig mulighed for at opleve både sæler og marsvin og fjorden bugner også af både makreller, hornfisk og havørred i forårs- og sommermånederne, så husk fiskestangen.

Kajakture med venner, kolleger, familie eller på egen hånd i dette farvand er en skøn oplevelse, egnet til både begyndere og let øvede på SUP og i havkajak. Mere erfarne kajakroere kan ro længere ture på tværs af Isefjord og fx opleve Hundested, Kikhavn, Lynæs, Orø eller Lammefjorden. At leje en kajak elle SUP på Rørvig Havn er nemt, billigt og altid tilgængeligt ved det ubemandede udlejningssted – KAYAKOMAT Rørvig Havn.

Læs mere her. - se også nedenstående video:


Galleri
Udvalgte artikler *