fbpx

Stor haj fanget i dansk farvand

Inkluder i Newsletter: Ja

I januar fik en erhvervsfisker en stor grønlandshaj i trawlet ud for Hirtshals. Hajen stod desværre ikke til at redde, så den blev taget med i land.

Den 202 kg og 301 cm lange haj blev herefter doneret til Fiskeatlasset på Statens Naturhistoriske Museum, hvor den nu er ved at blive konserveret. Den bliver gemt hel, for det er meningen, at den skal udstilles, når det nye museum åbner om et par år.

Grønlandshajer er sjældne i danske farvande, og der går typisk et par år mellem hver registrering. Vi skal dog ikke længere tilbage end til december 2023 for at finde det sidste fund, for her skyllede en død grønlandshaj op på stranden ved Blåvand. Grønlandshajen er en af største kødædende hajer i verden med en maksimalstørrelse på ca. 550 cm og langt over 1.000 kg. Den lever af blæksprutter, fisk og sæler.

Ifølge Wikipedia er grønlandshajen en af de længstlevende hvirveldyr og kan blive mellem 250 og 500 år gammel.

Øresundsakvariet holder åbent i vinterferien fra lørdag d. 10. februar til søndag d. 25. februar fra kl. 10-17. Entré 90 kr. for voksne og børn under 12 år 70 kr. Akvariet ligger ca. 10 min. gågang fra Helsingør station. Kilde: Øresundsakvariet
Udvalgte artikler *