fbpx

WASZP Games 2024: 180 både på startlinjen i norske Sandefjord

Inkluder i Newsletter: Ja

Det sker ikke så tit i sejlsport – men en gang imellem sker det: Interessen eksploderer, folk strømmer til, og alle billetter bliver revet væk, lige så snart man kan tilmelde sig. Sådan er det gået med WASZP-klassens WASZP Games.

180 både!
I august skal stævnet sejles i norske Sandefjord, og da tilmeldingen for nyligt åbnede, blev alle 150 pladser revet væk i løbet af 48 timer. Arrangørerne gik straks i gang med at udvide kapaciteten, så flere kunne være med. 30 nye pladser bringer nu antallet både op på 180.

waszp foiling week 1600x800

Foilende enmandsjolle
WASZP-klassen er en foilende enmandsjolle, og klassen har på få år vokset og blevet en stærk international klasse. Målgruppen er især unge sejlere, hvor mange vælger WASZP, enten som alternativ eller efterfølger til Optimistjollen. Flere danske sejlklubber har satset på bådtypen, med KDY i spidsen.

WASZP X
Det seneste skud på stammen er WASZP X, en model specielt tilpasset de yngste. Skroget, som bare er en lille skal, der kun vejer nogle få kilo, er det samme som i den oprindelige WASZP. Men riggen er tilpasset lettere sejlere, med 2 størrelser sejl på henholdsvis 5,8 og 6,9 kvadratmeter. Vingerne til at sidde på er også kurvet, for at gøre båden mere stabil og nemmere at rejse efter kæntring.

Mange danske deltagere
European Games i Sandefjord sejles 5.-10. august. Norge har en stærk WASZP-flåde, men også Danmark har stærke deltagere. Der er i øvrigt deltagelse fra hele verden, inklusive fjerne lande som Australien, New Zealand, Canada og USA.

Stærk på events
WASZP-klassen udbyder en imponerende lang liste events verden over. Der er meget at vælge imellem, hele året rundt – du kan få et overblik her

Se et videoklip fra fjorårets WASZP European Games her:

Udvalgte artikler *