fbpx

Vinterferie for rigtige søulke - gratis for børn!

Inkluder i Newsletter: Ja

Museet for Søfart i Helsingør holder dørene åbne i vinterferien, hvor besætningen på M/S byder børnefamilier på søens bedste bandeordskursus, seje sømandstusser, modelskibe og maritime oplevelser for alle aldre. 

Børnene får udleveret et opgavehæfte og bliver sluppet løs på en rute gennem museet med sjove og lærerige opgaver og oplevelser. Uge 7 og 8 - undtaget mandag den 19. februar.

Der skal forudbestilles billet - det kan du gøre her. 

 dss

'De små skibe'
Den 22. februar kl. 17 er der Museets Årbogslancering med et foredrag af Thorbjørn Thaarup. De små skibe er en kærlighedserklæring til skibsmodeller, fra den mindste til de største, og en hyldest til de tusinder og atter tusinder af museumssamlinger, der verden over udgør en vigtig del af menneskehedens hukommelse. Bogen er fyldt med modelbyggerenes lidenskab, kunnen og nørderi, og samtidig er den en søfartshistorie om den virkelige verden i 1:1.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig

 uberørt

Pristine Seas: Bringer havet tilbage 
Den 29. februar kl. 17 byder museet velkommen til den nye særudstilling "Pristine Seas: Bringer havet tilbage"

Pristine seas betyder ”uberørt hav”. Det er samtidig navnet på et stort projekt under selskabet National Geographics Society, der siden 2008 har arbejdet for at dokumentere og sprede fortællingen om havets utrolige liv og skønhed. 

I udstillingen samles op på en række ekspeditioner, der med førende forskere og fotografer sætter havets tilstand på dagsordenen. Gennem smukke fotos og film kan publikum følge ekspeditionsholdets rejser fra tropiske koralrev i Stillehavet til isbjergene i Antarktis.

 guldet

Guldet fra Øresund: Sundtoldens gyldne tid
Torsdag den 4. april kl. 17 er der et spændende 70 minutters foredrag om Øresund, da det var en af verdens vigtigste transportveje, og der er enorm international interesse for de gamle sundtoldregnskaber, som er på UNESCO's prestigefyldte liste over verdenskulturarv. Rigsarkivet gemmer disse regnskaber, der indeholder informationer om næsten 2 millioner skibe og laster, der passerede Helsingør fra 1400-tallet til 1857.   

Dyk ned i historien med den anerkendte forfatter, foredragsholder og tidligere seniorforsker Erik Gøbel fra Rigsarkivet. Få et indblik i sundtoldens fascinerende historie og oplev fortiden gennem en eksperts øjne. Tilmelding her.

 

 
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *