fbpx

Faldt over bord og trådte vande i 23 timer - uret blev hans redning

Inkluder i Newsletter: Ja

En 61-årige new zealandsk lystfisker, Will Fransen, faldt over bord den 2. januar ud for Nordøen, New Zealand, efter at han havde halet en sværdfisk ind på dækket af sin 40-fod båd - uheldet skete da han ville smide sværdfisken tilbage i havet. 

Lystfiskeren forsøgte at svømme tilbage til båden, men strømmen gjorde det umuligt, og uden redningsvest måtte han træde vande for ikke at drukne. Han fik fat i linen, som han havde trukket fisken ind med, men den gled ud af hans hænder. Han befandt sig 30 sømil fra kysten.

- Jeg er normalt et ret positivt menneske, men jeg vidste - mine chancer ikke var gode, fortalte Will Fransen til det newzealandske medie TVNZ torsdag. 

Han tilbragte en kold nat i havet, og for udmattet til at forsøge at svømme, fortsatte han med at træde vande, mens han betragtede, hvad han troede ville blive hans sidste solnedgang. I løbet af natten kom en haj forbi og cirkulerede rundt, men forsvandt igen, alt imens Will Fransen drev sydpå.

Først omkring klokken 14 onsdag opdagede tre andre lystfiskere på en båd en usædvanlig refleksion nær Mayor Island og kom ham til undsætning.

Med et spinkelt håb havde Will Fransen strakt sin arm i vejret i et forsøg på at skabe refleksion fra solens stråler gennem glasset på sit armbåndsurs, for at påkalde sig opmærksomhed.

James Mcdonnell, en af ​​redningsmændene, fortalte, at Fransen var "utrolig bleg og utrolig kold", da de trak ham op af vandet om eftermiddagen den 3. januar. 

Will Fransen blev forbrændt og havde stive led fra det lange ophold i vandet, men er ellers kommet sig. Han vil nu opgradere sikkerheden på sin båd, som dog endnu ikke er fundet.
Kilde: stuff.co.nz/ og nzherald.co.n
Udvalgte artikler *