fbpx

Nye tal viser tegn på færre druknede i Danmark – samme tendens i Sverige

Inkluder i Newsletter: Ja

Der har været markante dyk og pludselige stigninger – men hvis man kigger på antallet af drukneulykker i Danmark de seneste 20 år, har tendensen været faldende. Det viser Tryg Fondens nationale druknestatistik, der er baseret på de nyeste tilgængelige tal.

Antallet af drukneulykker er i perioden 2001-2021 faldet fra 76 personer i 2001 som det højeste niveau til 50 drukneulykker i 2021, hvor fem af ulykkerne sættes i forbindelse med fritidsaktiviteter i båd.

Broderlandet
I Sverige har den svenske transportstyrelses udsendt en foreløbige statistik for år 2022. Den viser, at i alt 16 personer døde i ulykker med fritidsbåde i vores naboland mod 18 personer i 2021. Et svagt fald altså.

Den svenske transportstyrelse har fået tallene analyseret. Mindst fem ulykker skete på søer, tre i skærgårdsmiljøer og to på åbent kystvand. Fire ulykker skete ved en anløbsbro eller kaj og en skete i et strømfald.

Mindst seks af personerne i vores naboland manglede redningsveste på tidspunktet for ulykken, og i mindst tre af dødsfaldene menes hårdt vejr at have været en medvirkende årsag.

Seks personer døde i kanoer, tre i robåde, tre i beboelige motorbåde og to i mindre åbne motorbåde.

- Der er flere vigtige tiltag for søfartssikkerheden. Brug altid redningsvest, undlad alkohol og vandtæt mobiltelefonen. Men det er også vigtigt at fortælle andre, hvor og hvornår man har tænkt sig at tage hen og at indtaste numre i sin mobil på forhånd for at kunne alarmere hurtigt, hvis en ulykke er nært forestående, siger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektør i den Svenske Transportstyrelse. 

Gå til druknestatistikken i Danmark her.

 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *