fbpx

Silverrudder: Jan Andersen (Black Marlin) igen først i mål

Inkluder i Newsletter: Ja

Skabet med førstepræmier begynder at fyldes godt op hjemme hos den lokalkendte flerskrogs-sejler Jan Andersen: Endnu er gang sejlede han sin selvbyggede kulfiber-trimaran Black Marlin først i mål under Silverrudder. Den sorte trimaran – som nu serieproduceres i Bulgarien – var så langt foran hele vejen, at det kun var tekniske problemer der kunne true Andersens sejr. Han var i mål klokken syv lørdag morgen, efter 18 timer på vandet.

f2261e93 b6e8 4b96 a79a 998606579eb1 55 90 0 0 6000 4000 1440 960 ff3ca859

Jan Andersen holder også rekorden i Silverrudder: 14 timer, 8 minutter og 53 sekunder. Den blev sat i 2021.

Let vind i Lillebælt
Det blev en smuk sejlads rundt om Fyn i let og mellemvind, og som i de fleste år, en sej kamp igennem et nattemørkt Lillebælt med meget lidt vind. Til gengæld var der nok af strøm, og for det meste af feltet stod den imod.

Tomek europamester?
I First 27-klassen, som afholder sit EM under Silverrudder, er en fight i gang mellem tjekkiske Milan Tomek og danske Per Cederberg. Tomek har for det meste været et par skridt foran, og det ser ud til at blive ham, som tager titlen.
Klassen for de største kølbåde føres af to Landmark 43, norske meget hurtige både. Først norske Karl Otto Book i White Shadow, derefter Martin Meredin i Esbern Snare. På tredjeplads Jan Møller i Dream On.

Melges 24 i front
De første blandt mindste kølbåde har i år været med helt fremme hele vejen til mål. Mattias Franken (Melges 24) kom faktisk i mål kort efter Black Marlin – før de fleste flerskrogsbåde og længe før de store kølbåde.

Vi opdaterer efterhånden som flere både kommer i mål i løbet af lørdagen. I mellemtiden kan du selv følge med på tracking her

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *