fbpx

Silverrudder: Et stammesamfund står igen til søs

Inkluder i Newsletter: Ja

Silverrudder er blevet en institution - dels for byen og dens indbyggere, som strømmer til havnen hvert år i september, og dels for sejlerne. Rigtig mange kender hinanden her, efter mange års deltagelse, og der er opstået en fornemmelse af at være del af et særlig fællesskab. Igennem mere end ti år har sejladsen vokset og etableret sig, og den mytologi som knytter sig til at sejle alene rundt om Fyn, betyder meget for rigtig mange mennesker. En del af sejladsens succes handler om enkelhed: Du kan deltage i en hvilken som helst båd, og der er ingen måleregler, ikke en gang kapsejladsregler. Samtidig er det en personlig udfordring. Det er ikke så let at gennemføre Silverrudder, men hellere ikke sværere end at det er opnåelig, hvis man har lidt erfaring, og virrkelig gerne vil.

15-20 % «first timers»
Under skippermødet tirsdag aften spurgte sejladschef Philip Cossen den fuldpakkede sal om hvor mange, der var kommet for at sejle Silverrudder for første gang. En omtrentlig optælling af de hænder der rejste sig, viste at ca 15-20 % var «first timers». Der er altså stadig fin tilgang af nye deltagere, selv om de fleste er gengangere.

img 7810

De mindste både i Beneteau First-linjen – tidligere Seascape – er den største gruppe klassebåde i racet. 27-klassen afholder sit EM som del af Silverrudder.

379 både registreret
Af de solgte 450 billetter (hvilket igen er maksimalt, der var udsolgt på tre timer), er 379 både ankommet havnen i Svendborg. Det er noget mere end tidligere år - som Cossen sagde, det er forventeligt med et vist frafald. Master, jobs og ægteskaber bryder jo sammen fra tid til anden.

Mod øst
Sejladsretningen blev også, som traditionen byder, afsløret under skippermødet. Det bliver mod øst, det vil sige Storebælt først. Vejrudsigten tyder stadig på behagelig lette forhold, men igen en langsommelig affære igennem et nattemørkt Lillebælt. Især for dem der ankommer sent - de får i tillæg en sej modstrøm at slås med.

Følg med her på kanalen
Bådmagasinet er på posten i Svendborg, og kommer med en frisk rapport igen fredag, når starterne er gået, og bådene er på vej rundt om Fyn. I mellemtiden kan du følge det hele på tracking her, og ikke mindst på livestream her

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *