fbpx

Sejlforbud ved havvindmøller kan være på vej

Inkluder i Newsletter: Ja

Justitsminister, Peter Hummelgaard (S), vil undersøge mulighed for sejlforbud ved havvindmøller. Det sker som følge af DR’s afsløringer af russiske spionskibe i danske farvande. 

- Vi er i hvert fald i gang med at få udboret den juridiske problemstilling og de juridiske muligheder for det. Vi er selvfølgelig åbne for at se på alle slags tiltag, der kan yde beskyttelse af vores kritiske infrastruktur, siger Peter Hummelgaard til DR.

Oprettelsen af sikkerhedszoner omkring de danske havvindmølleparter får støtte af Kenneth Øhlenschlæger Buhl, der er orlogskaptajn og militærjurist på Forsvarsakademiet. Han mener, at sikkerhedszoner omkring havvindmøllerne kan være med til at forhindre spionage og eventuel sabotage:

- Det giver os et redskab til at sige, at hvis der er nogen, der sejler derind, som vi ikke ønsker skal være derinde, så kan vi pænt fortælle dem, at de skal forsvinde. Og hvis de ikke gør det frivilligt, så kan vi bruge magt til at gøre det, siger han til det landsdækkende medie. 

Ifølge DR så anvendes russiske fiske- og forskningsfortøjer til at spionere i farvandene i de nordiske og britiske lande. Det fremgår blandt andet af dokumentarserien "Skyggekrigen", som DR har lavet i samarbejde med de øvrige nordiske public service-stationer SVT, NRK og YLE.
Kilde: DR 

LINK: Skyggekrigen




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *