fbpx

Oceans of Hope Højskole er en realitet – elever kan ansøge nu

Inkluder i Newsletter: Ja

Mange kender den orange, 67 fods jordomsejler Oceans of Hope. I 2014-2015 sejlede båden jorden rundt med mennesker med sclerose, og opdagede hvilken transformerende effekt det havde.

Målbare effekter af at sejle
”De mennesker vi havde med som mandskab”, fortæller skipper, læge og grundlægger Mikkel Anthonisen, ”var på mange måder dømt ude af livet og samfundet. De havde mistet troen på sig selv og fremtiden. Men via den fortælling og det hold jeg fik sat dengang, så vendte de tilbage til livet. Ved hjælp af sejladsen og det fællesskab vi skabte, fik de bygget sin identitet op. De fik sin tro på sig selv og livet tilbage. Efterfølgende igangsatte vi et forskningprojekt, som så nærmere på de fysiske og mentale effekter af at sejle, og forsøgte at måle dem på en række forskellige parametre. Det gjorde vi i samarbejde med flere anerkendte universiteter, blandt andet SDU og Aarhus Universitet. Projektet kører stadig, men vi kan allerede se en lang række målbare resultater.”

img 8808

Mikkel Anthonisen holder foredrag om Oceans of Hope Højskole torsdag 2. marts på Boat Show i Fredericia.


Få flere med
”Det næste naturlige skridt var at brede det længere ud, få flere mennesker med. Folk med andre ståsteder i livet, som havde andre udfordringer. Den idé har været igennem flere runder, og det har taget lidt tid for den at modne. Men nu har den taget form. Nu står vi endelig et sted, hvor vi kan blive en egentlig højskole, med den søjle af kontinuitet der ligger i den tradition.”

Tilbud til eksisterende højskoler
Oceans of Hope Højskole har form af et tilbud til eksisterende højskoler. I år bliver det Ranum Højskole i Limfjorden og Oure Højskole på Fyn. Det foregår på den måde, at Anthonisen eller andre undervisere kommer ud på højskolen og holder temadage. De sidste 8-10 dage foregår på et togt i Nordsøen, som eleverne forinden har planlagt og forberedt. Forløbet på Ranum Højskole varer 12 uger, mens forløbet på Oure bliver en del af deres Proskipper-kursus, som strækker sig over fem måneder (fra 6. august til 16. december).

Sømandskab og FN’s verdensmål
Kurset byder på praktisk sejlads og sømandskab, men også dannelsesfag med højskolesang, psykologi, filosofi, rejseprojekter og en række valgfag. Undervisningen vil være dialog- og debatpræget, og foregå i samarbejde med DTU, Syddansk universitet og Aarhus Universitet. Elevernes opgave bliver at forberede, planlægge og udføre en sørejse med Oceans of Hope. Der er også et stærkt fokus på FN’s verdensmål, især dem der omhandler livet i havet (14), samt klima (13) og partnerskaber for handling (17).

Realisere sine drømme
Om ideen med at udvikle den blå højskole, siger Mikkel Anthonisen at rigtig mange unge i dag mistrives. ”Den ene undersøgelse efter den anden viser at der er meget angst og ensomhed. Og der tænker jeg at en maritim højskole har noget at byde på", siger han. "Vi kan blandt andet give eleverne fornemmelsen af hvordan man arbejder projektorienteret med sine drømme, så de rent faktisk bliver til noget.”

Se foredrag torsdag på Boat Show
”Vi starter op på Ranum Højskole 16. april, og på Oure 6. august – og vi modtager allerede ansøgninger fra folk, som gerne vil være elever hos os”, fortæller Anthonisen. ”Alle der er fyldt 18 år kan søge”.
Torsdag d. 2. marts kl 16.15 holder han foredrag på Boat Show 2023 og fortæller om sit nye maritime højskoleinitiativ.

Se Boat Shows program her

Ranum Højskole/Oceans of Hope Højskole: Mere info og tilmelding her.
Kursus fra 16. april til 8. juli

Oure Højskole/Oceans of Hope: Mere info og tilmelding her.
Kursus fra 6. august til 16. december

I den kommende udgave af BÅD stiller vi skarpt på Oceans of Hope Højskole, og taler mere dybdegående med stifter Mikkel Anthonisen.









Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...





Udvalgte artikler *