fbpx

Drev 1.000 sømil: En kat vender altid hjem

Related Articles: Gør dig klar til Route de Rhum 2022! - Starten udsat til tirsdag/onsdag
Inkluder i Newsletter: Ja

Om morgenen 13. november sidste år sejlede franske Brieuc Maisonneuve øst for Azorerne, alene i sin 50 fods Marsaudon racing-katamaran. Han var en af deltagerne i det stormfyldte Route de Rhum – et legendarisk transatlantisk singlehandrace fra Frankrig til Guadeloupe i Karibien.

Pludselig var det for sent
Et pludselig og meget voldsomt vindstød fik båden til at falde af. Maisonneuve mistede styringen, og i løbet af få sekunder var det for sent: Båden tippede over, og lagde sig langsomt ned den forkerte vej, med masten pegende mod havbunden.

Der er rutiner for den slags, så Maisonneuve gjorde som hans træning tilsagde: Klatrede op imellem skrogene og fik sendt nødsignal. En katamaran synker ikke, selv om den vælter, så den udgjorde en stor og stabil redningsflåde.

I drift uden skipper
Kort efter kom en anden deltager, Jean-Pierre Dick, og fik ham reddet over i sin egen båd. Katamaranen drev afsted uden nogen om bord, og efterfølgende blev der iværksat en stor indsats for at finde den. Båden var jo ikke ødelagt, og repræsenterede et stort millionbeløb, så der var meget at hente på at redde den.

Drev hele vejen hjem
Men katamaranen forblev savnet, og efterhånden formodet sunket. Indtil forleden, hvor den blev fundet på en strand i Lorient i det nordlige Frankrig – ca. 1.000 sømil væk fra det sted, hvor den væltede. Og som et lille mirakel landede den fire kilometer fra det værft, hvor den blev bygget. Ikke nok med det, den lå endda på en af de få strækninger langs kysten, hvor det faktisk er muligt at komme til med en kran.

325924486 567446778264704 587657936086078688 n

Fundet for sent
Både ejeren og værftet begræder nu at det ikke var muligt at lokalisere båden inden den ramte land, på trods af flere ledeaktioner, intens brug af satellitdata og strømmodeller og diverse andre tiltag. Den er meget ødelagt, efter den brutale landing på kysten. Men vraget er nu bragt tilbage til værftet, og stranden er ryddet for vragrester og affald. Det er tvivlsomt om det bliver en båd igen, men i det mindste er der en smuk ende på historien: Som en ægte kat rejste den langt for at komme hjem igen.

Se video af vraget blive fjernet her
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *