fbpx

Kystlivcenter: Oplev kulturen omkring de klinkbyggede træbåde

Inkluder i Newsletter: Ja

Kystliv Holbæk har netop åbnet to gratis udstillinger om de klinkbyggede både. Den ene handler om egnsjollen Lynæsjollen, der var bygget til at sejle i den nordlige del af Isefjorden. På udstillingen kan man se forskellige modeller af Lynæsjollen, som den er bygget siden 1862.

De klinkbyggede både blev tilpasset til de områder, hvor de skulle sejle. I Holbæk blev Isefjordsjollen fx bygget, så den stak dybere og passede til den sydlige del af Isefjorden og fiskerne i Ejby, Holbæk og Orø.

Den anden udstilling på Kystlivcentret, er UNESCO-udstillingen om den nordiske klinkbådstradition, der går tilbage til før vikingetiden. I december 2021 blev klinkbyggede både optaget på Unescos verdensliste over umistelig immateriel kulturarv til bevarelsen af en levende, gammel bådebyggertradition.

Begge udstillinger kan ses i hallen på Holbæk Havn de næste måneder i den normale åbningstid. Udstillingerne er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, folkene bag udstillingen KLINK fra Hundested, Træskibssammenslutningen og Kystliv Holbæk.

Der er yderligere planlagt en fællesnordisk konference senere i år i Holbæk og Roskilde for et større publikum om optagelsen af klinkbådstraditionen på verdensarvlisten.
Kilde: Sn.dk Holbæk


Galleri
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *