fbpx

Kystlivcenter: Oplev kulturen omkring de klinkbyggede træbåde

Kystliv Holbæk har netop åbnet to gratis udstillinger om de klinkbyggede både. Den ene handler om egnsjollen Lynæsjollen, der var bygget til at sejle i den nordlige del af Isefjorden. På udstillingen kan man se forskellige modeller af Lynæsjollen, som den er bygget siden 1862.

De klinkbyggede både blev tilpasset til de områder, hvor de skulle sejle. I Holbæk blev Isefjordsjollen fx bygget, så den stak dybere og passede til den sydlige del af Isefjorden og fiskerne i Ejby, Holbæk og Orø.

Den anden udstilling på Kystlivcentret, er UNESCO-udstillingen om den nordiske klinkbådstradition, der går tilbage til før vikingetiden. I december 2021 blev klinkbyggede både optaget på Unescos verdensliste over umistelig immateriel kulturarv til bevarelsen af en levende, gammel bådebyggertradition.

Begge udstillinger kan ses i hallen på Holbæk Havn de næste måneder i den normale åbningstid. Udstillingerne er et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, folkene bag udstillingen KLINK fra Hundested, Træskibssammenslutningen og Kystliv Holbæk.

Der er yderligere planlagt en fællesnordisk konference senere i år i Holbæk og Roskilde for et større publikum om optagelsen af klinkbådstraditionen på verdensarvlisten.
Kilde: Sn.dk Holbæk


GalleriSeneste nyheder

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *