fbpx

VIDEO: Kommune forbyder vask af både

Inkluder i Newsletter: Ja

Netop som sæsonen er begyndt, hvor mange fritidssejlere tager båden på land for rengøring og vinteropbevaring, så har Silkeborg Kommune udsendt et forbud mod slibning, maling og vask af både på Silkeborg Kommunes bådpladser.

Miljøbeskyttelsesloven §27 forbyder, at forurenende stoffer bliver udledt i vandløb og søer, og at forurenende stoffer lægges eller spildes på jorden, så der er risiko for at stofferne kan havne i vandet. Det betyder, at vask, slibning og maling af både skal ske med tilstrækkelig beskyttelse,
skriver Silkeborg Kommune om de nye retningslinjer.

Men de nye kommunale retningslinjer møder hård modstand fra Silkeborg Motorbådsforening.

- Vi står med en kæmpe problemstilling. Nu skal bådene til at op på land, og vi kan ikke vaske dem og vedligeholde dem. Det betyder, at ting fra naturen som pollen og mågeklatter og sod fra Hjejlen, der sejler forbi seks gange om dagen, ikke kan vaskes af, siger Dennis Andersen, der er medlem af bestyrelsen i Silkeborg Motorbådsklub, til TV-MIDTVEST.

Bådene ligger i Indelukket med adgang til Remstrup Å. Og det er her, at der er fundet giftige kemikalier i jorden, som formentlig stammer fra både, der er blevet slebet og vasket igennem mange årtier.

- Vi snakker om stoffer, der ikke har været at finde i bådmaling de seneste mange år. Når man sejler i ferskvand, skal man bruge biocidfri bundmaling, fordi den ikke er skadelig for vandmiljøet. Så jeg har simpelthen til gode at se, at der overhovedet er et miljøproblem, som det er i dag, siger Dennis Andersen.

Silkeborg Motorbådsklub har 941 medlemmer, og foreningen har været til flere møder med kommunen, og parterne er enige om, at en vaskeplads med afløb til et rensningsanlæg ville være en løsning.

- Men kommunen mener ikke, den kan betale for etablering og drift af sådan en plads. Men hvordan de forestiller sig, at vi som frivilligdrevet forening skulle have råd til det, det ved jeg ikke, siger Dennis Andersen til TV2 Østjylland. Han vurderer, at alene etableringen vil koste i omegnen af tre millioner kroner, fordi der både skal laves en plads med kloaksystem og opstilles en kran, der kan løfte bådene på land.

Dennis Andersen frygter nu, at det bliver væsentlig dyrere at være bådejer i klubben med det nye forbud, og at nogle medlemmer vil blive presset økonomisk til at sælge deres båd.
Kilde: TV MIDTVEST og TV2 Østjylland




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *