fbpx

Hurtigsejlende Bondbåd solgt for 1 million - se 007 video...

Den 15 fods Q-speedbåd, som blev anvendt i James Bond-filmen fra 1999 "The World Is Not Enough" er blevet solgt på auktion i denne uge.

Båden blev bygget af bådebyggeren Doug Riddle (Riddle Marine, red.) og er drevet af en 300 hk V8, der driver et jet-drivsystem, og den har to bagmonterede flammende jet-udstødninger med optimal Hollywood-effekt.

Der blev bygget hele 15 lignende stuntbåde til filmen, men modellen her er prototypen, der blev anvendt i størstedelen af filmsekvensen, fordi den har en torpedo-luge, der kan åbnes foran.

I filmens begyndelse arbejder den tekniske chef Q i hans laboratorium i MI6 hovedkvarter i London. Båden bliver knapt introduceret, før Bond med Pierce Brosnan i hovedrollen hopper om bord og ræser ud af bygningen og ned ad Themsen i London for at jage en anden speedbåd.

Bådjagten er blevet legendarisk med sin længde på 14 minutter – den længste i 007-filmhistorien – hvor vi tages med på faretruende tur over og under vandet, hvor der affyres torpedoer, og den ender med at Bond klamrer sig til et reb dinglende fra en luftballon, alt sammen til Q's store ærgrelse, da stealth-fartøjet var tænkt som en fiskerbåd til hans forestående pensionering.

Båden har netop været på auktion hos Christie's i London i slutningen af september, hvor hammerslaget faldt på 126.000 britiske pund. Prisen begyndte ved 20-30.000 pund og blev lanceret som et samlerobjekt, da den ikke er registreret til brug på vandet og ikke har Boat Safety Scheme (BSS) certifikat. 

Nyd lige denne scene, hvor det jo især er vigtig at få rettet på slipset under vandet. London kendere vil også kunne se den flotte hal, hvor London Boat Show holdt til i tidernes morgen. God fornøjelse - og husk nu, filmtricks kan forekomme.Kilde: christies.com

------------------------------ o0o------------------------------

Annonce:

Køb abonnement, online - eller få magasinet leveret til døren, klik på billedet

online blad 580 20222

 


GalleriSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt