fbpx

Hurtigsejlende Bondbåd solgt for 1 million - se 007 video...

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 15 fods Q-speedbåd, som blev anvendt i James Bond-filmen fra 1999 "The World Is Not Enough" er blevet solgt på auktion i denne uge.

Båden blev bygget af bådebyggeren Doug Riddle (Riddle Marine, red.) og er drevet af en 300 hk V8, der driver et jet-drivsystem, og den har to bagmonterede flammende jet-udstødninger med optimal Hollywood-effekt.

Der blev bygget hele 15 lignende stuntbåde til filmen, men modellen her er prototypen, der blev anvendt i størstedelen af filmsekvensen, fordi den har en torpedo-luge, der kan åbnes foran.

I filmens begyndelse arbejder den tekniske chef Q i hans laboratorium i MI6 hovedkvarter i London. Båden bliver knapt introduceret, før Bond med Pierce Brosnan i hovedrollen hopper om bord og ræser ud af bygningen og ned ad Themsen i London for at jage en anden speedbåd.

Bådjagten er blevet legendarisk med sin længde på 14 minutter – den længste i 007-filmhistorien – hvor vi tages med på faretruende tur over og under vandet, hvor der affyres torpedoer, og den ender med at Bond klamrer sig til et reb dinglende fra en luftballon, alt sammen til Q's store ærgrelse, da stealth-fartøjet var tænkt som en fiskerbåd til hans forestående pensionering.

Båden har netop været på auktion hos Christie's i London i slutningen af september, hvor hammerslaget faldt på 126.000 britiske pund. Prisen begyndte ved 20-30.000 pund og blev lanceret som et samlerobjekt, da den ikke er registreret til brug på vandet og ikke har Boat Safety Scheme (BSS) certifikat. 

Nyd lige denne scene, hvor det jo især er vigtig at få rettet på slipset under vandet. London kendere vil også kunne se den flotte hal, hvor London Boat Show holdt til i tidernes morgen. God fornøjelse - og husk nu, filmtricks kan forekomme.Kilde: christies.com

------------------------------ o0o------------------------------

Annonce:

Køb abonnement, online - eller få magasinet leveret til døren, klik på billedet

online blad 580 20222

 


Galleri

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *