fbpx

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

Inkluder i Newsletter: Ja

To svenske lystsejlere mener, Bornholmlinjens hurtigfærge skaber så høje bølger, at det er til fare for almenvellet. Sejlerne har nu anmeldt rederiet til det svenske politi.

Søndag eftermiddag blev to svenske lystsejlere mødt af store bølger ud for Ystads småbådehavn, skriver avisen Ystads Allehanda i sidste uge.

Ifølge politirapporten har det svenske sejlerpar forklaret, at de måtte klamre sig til deres egen båd for ikke at falde over bord, da de blev ramt af dønningerne fra Bornholmlinjens hurtigfærge, som var på vej til Ystad Havn.

Parret har også været i kontakt med Søredningsselskabet i Ystad, der har forklaret, at færgen har overholdt fartbegrænsningen. Alligevel mener parret, at der skulle have været bølger på mellem seks og otte meters højde, skriver avisen.

- Den som ringede ind i går mente, at katamaranen sejlede for hurtigt, og at hækbølgerne kunne udgøre en fare for almenvellet, fortæller Bengt Blomqvist, der er stationsansvarlig for Søredningsselskabet i Ystad til Ystads Allehanda. Om der skal sættes yderligere begrænsninger for færgen bliver i givet fald en sag for den svenske søfartsstyrelse.

Bornholmslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, glæder sig over, at de svenske myndigheder allerede har slået fast, at færgen fulgte de gældende regler. Han er ked af, at de to sejlere har haft en ubehagelig oplevelse, men afviser ifølge TV2 Bornholm, at det skulle være så dramatisk, som de beskriver.

- Det er slet ikke muligt for vores færger at lave bølger på seks eller otte meters højde. Så meget bølgeenergi er der ikke i dem,
fortæller han. Rederiet mener heller ikke, at det ville hjælpe, hvis man satte farten yderligere ned.

- Det er en myte, at bølgerne hænger sammen med hurtigfærgens fart, siger Jesper Maack.
Kilder: Ystads Allehanda og TV2 Bornholm




Seneste nyheder





SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Kort nyt

Stærk duo overtager roret i KDY





Udvalgte artikler *