fbpx

Speedbåd i knibe på ukendt position

Dette er historien om, hvorfor en AIS eller anden positionssender er en rigtig god idé på havet, når uheldet er ude på en længere tur.

Tre nordmænd i en speedbåd med en 200 hk kom i knibe, da de lørdag var på vej fra Skagen med kurs mod Kristiansand i Norge - en sejltur på omkring 160 km. De var omtrent nået halvvejs i deres lille båd, da de pludselig fik problemer. Motoren svigtede, skriver Nordjyske medier. 

Selv om nordmændene medbragte en VHF-radio og var i stand til at kalde op til den norske kystvagt, så var radioforbindelsen så ringe, at den norske kystvagt ikke kunne bestemme positionen af speedbåden. Kun at den var langt ude i Skagerrak et sted mellem Skagen og Kristiansand. 

Den norske kystvagt bad om hjælp fra Danmark, og det lykkedes Lyngby Radio at kontakte Skagen-trawleren S255 North Sea i Skagerrak. Midt ude på havet fik mandskabet på den nordjyske trawler øje på den norske speedbåd og kunne se, at der var tre unge mænd i båden, dog uden at kunne få radiokontakt til dem.

Normalt ville turen på ca. 87 sømil kunne gøres på tre timer i speedbåden med den kraftige motor, men nu lå båden og skvulpede i det solrige vejr, og heldigvis for nordmændene var der kun lidt vind. 

Med trawleren på stedet fik den norske kystvagt positionen, så en redningsaktion kunne komme i gang og bringe de nødstedte ind til Kristiansand.

 
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?