fbpx

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Det Kongelige Norske Bådforbund (KNBF, red.) er på barrikaderne. I et åbent brev til regeringen beder forbundet om afgiftsfritagelse for brændstof indtil udgangen af ​​august.

En midlertidig skattelettelse i form af momsfritagelse i sommermånederne vil være kærkommen for både virksomheder og brugere af deres ydelser. Erhvervs- og bådferiegæster oplever en akut kritisk situation, hvor regeringen skal handle med det samme, skriver Norges Bådforbund i deres nyheder.

- Det mener vi kan lade sig gøre uden at skade norsk økonomi. Som regeringen er bekendt med har flere lande gennemført tiltag i forhold til høje brændstofpriser. Der skal kun en kortvarig nedskæring til for at redde erhvervsinteresser og for at sætte bådejere i stand til at udføre planlagte aktiviteter, udtaler Stig Hvide Smith, generalsekretær i Norges Bådforbund i nyhedsmeddelelsen

Kæmper for bådfolket
Norges Bådforbund er Norges landsdækkende organisation, der varetager sejlernes interesser. Norge har over en million fritidsbåde. Og bådferier langs de smukke langstrakte kyster og indlandet er blandt de mest populære ferieområder i sommermånederne.

Kravet kom op under Norges Bådforbunds forbundsbestyrelsesmøde i weekenden, hvor man besluttede at kræve afgiftsfradrag for brændstofpriserne i sommermånederne. Der er nu sendt et brev til statsministeren i håb om, at det vil føre til en øjeblikkelig foranstaltning fra regeringens side.

Norges Bådforbund fortæller, at de har modtaget henvendelser fra medlemmer og virksomheder fra hele Norge; erhverv og erhvervsliv frygter reduceret ferietrafik og omsætning på grund af høje brændstofpriser, og bådejere finder sejlerferier vanskelige at gennemføre med de nuværende brændstofpriser. Norges kystlinje er den næstlængste på den nordlige halvkugle.
Kilder: knbf.no og seilmagasinet.no 

- - -

Herunder kan du læse brevet til statsminister Jonas Gahr Støre, som er blevet bragt hos Seilmagasinet.no

 

Statsminister Jonas Gahr Støre,

Regjeringen

 

Krav om avgiftsfritak for drivstoff i sommermånedene - strakstiltak.

Kongelig Norsk Båtforbund (Båtforbundet) er Norges landsdekkende organisasjon som ivaretar brukerinteressene for båtfolk.

 

Norge har over en million fritidsbåter og båtferie langs vår vakre langstrakte kyst samt innlandet er blant de mest populære ferietiltak i sommermånedene.

Båtforbundet har mottatt henvendelser fra medlemmer og næringsliv fra hele Norge og vår langstrakte kyst, som faktisk er den nest lengste på den nordlige hemisfære.

Næringsliv og handel frykter redusert ferieferdsel og omsetning grunnet høye drivstoffpriser. Båtfolk er som folk flest, disse opplever båtferie som vanskelig med nåværende drivstoffpriser.

Båtforbundet har forståelse for at Regjeringen ønsker å kjøle ned temperaturen på norsk økonomi, men et midlertidig avgiftskutt i form av fritak for merverdiavgift i sommermånedene, vil være kjærkomment for så vel næringsliv som for brukere av deres tjenester.

Vi mener dette kan gjennomføres uten å virke drivende for norsk økonomi. Som Regjeringen er kjent med, har flere land iverksatt tiltak i forhold til høye drivstoffpriser. Det kreves kun et kortvarig kutt for å redde næringslivsinteressene og å gjøre båtfolket i stand til å gjennomføre planlagte aktiviteter.

Et slikt tiltak vil være kjærkomment for de fleste ferierende samt næringsliv. Som følgeeffekt vil Regjeringen settes i et gunstigere lys.

Det er tross alt vanlige folks tur, og et rammet næringsliv tjener ikke noen. Båtsesongen er kort og kritisk for store deler av næringslivet.

Båtforbundet krever derfor med dette strakstiltak for avgiftskutt på drivstoff ut august måned.

 

Med vennlig hilsen 

KONGELIG NORSK BÅTFORBUND

Bjørn Ydse Stig Hvide Smith

President Generalsekretær

 
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?