fbpx

Thailands Yacht Show: Et voksende marked med fokus på luksusbåde

Med over 5.000 besøgende til Thailand Yacht Show (TYS) var der en summen i luften og en følelse af positivitet og optimisme omkring fremtiden for bådindustrien i Thailand og andre lande i Sydøstasien. Bådshowet blev afholdt medio juni i Ocean Marina Pattaya – ca. halvanden times kørsel fra Bangkok.

Thailand Yacht Show 2022 var den første bådmesse i det sydøstlige Asien i over to år. Pandemien har tvunget store dele af regionen til nedlukninger siden begyndelsen af ​​2020. Men i sidste uge blev første del af Thailands Yacht Show 2022 afviklet i Pattaya – anden del bliver afholdt på ferieøen Phuket i december måned, hvor man håber på deltagelse af flere superyachts og gæster fra udlandet.

Også konkurrenten The Thailand International Boat Show (TIBS) har meldt ud om et kommende bådshow, som vil løbe den 12.-15. januar 2023 i Royal Phuket Marina. Her forventes over 6.000 besøgende og flere end 100 udstillere.

Begge bådshows har fokus på luksuriøs livsstil og det købestærke publikum af superyachter og større motoriserede yachter over 50 fod. I år kunne man blandt andet gå om bord i en Ferretti 500, en Princess Y78 og nyheden Riva 76' Perseo Super, som fik sin verdensdebut ved Cannes Yachting Festival 2021 (se fotos i galleriet, red.). I teltene på land var der masser er tilbehør som havkajakker, RIB, joller, amfibiefartøjer, diverse vandlegetøj og elektriske motorer var linet op.

Når det gælder sejlbåde er næsten ni ud af ti de større sejlkatamaraner, som er velegnede til charterdrift i de tropiske farvande. Også når det gælder enkeltskrogs-sejlbådene ligger fokus på udlejning til feriegæster.

Simpson Marine, der bidrog med 11 større både, var dog på banen med en sejlerskole, hvor man kunne komme ud at sejle i mindre joller og motoriserede RIB-både. Også en optimistjolle var udstillet: Ocean Mariner Pattaya har året rundt en hel flåde af optimistjoller, hvor man udbyder kurser til nybegyndere, der vil lære at sejle med sejl.

– Der er en stor efterspørgsel efter sejlads i Thailandbugten, især fra folk, der bor i og omkring Bangkok, og vi kan kun se, at den er voksende. Ocean Marina har i mange år stået i spidsen for at dyrke sejlsport her, og ideen om en professionelt drevet bådmesse fremover er præcis, hvad der skal til for at nå næste niveau, sagde Napong Paripontpochanapisuti, administrerende direktør for Ocean Property Company, ejere og operatører af Ocean Marina.

 
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?